Antena Căutare

Ana Aslan, femeia care a găsit leacul împotriva bătrâneţii! Salvador Dali, Marlene Dietrich şi Charlie Chaplin i-au cerut ajutorul

În prima zi a anului 1897, în Brăila, se năştea una dintre cele mai mari motive de mândrie ale României. Ana Aslan, femeia care a demonstrat că bătrâneţea poate fi tratată ca orice boală, avea să cucerească lumea întreagă.

Ana Aslan

În prima zi a anului 1897, în Brăila, se năştea una dintre cele mai mari motive de mândrie ale României. Ana Aslan, femeia care a demonstrat că bătrâneţea poate fi tratată ca orice boală, avea să cucerească lumea întreagă.

Venită dintr-o familie de intelectuali, Ana a ştiu încă din copilărie că vrea să-şi lase amprenta pe pământul ăsta şi, după ce şi-a pierdut tatăl pe când avea doar 13 ani, s-a mutat cu familia în Bucureşti. Era doar o puştoaică şi visa să ajungă pilot, dar ceva a făcut-o să se răzgândească şi ideea de a deveni medic i-a surâs. Şi-a dorit atât de tare, încât a făcut chiar şi greva foamei pentru a-şi convinge mama să o lase să îmbrace halatul alb.

Momentul în care a intrat în lumea medicinei avea să-i schimbe radical viaţa. Şi-a început activitatea pe frontul din Iaşi, în timpul Primului Război Mondial, unde îngrijea soldaţii răniţi. Uşor, uşor, cariera îi înflorea. A ajuns la catedră şi, în paralel, îşi concentra atenţia şi energia în spitale, unde-i ajuta pe bolnavi şi făcea cercetări.

Apogeul a venit ceva mai târziu, la 52 de ani. Pe atunci, avea un pacient țintuit la pat din cauza artrozei şi a experimentat un tratament cu procaină. Surprinzător, rezultatele s-au văzut imediat, aşa că a extins cercetările şi meritele i-au fost recunoscute de Academia Română.

Articolul continuă după reclamă

Faima internaţională

Trei ani mai târziu, prepară vitamina H3 (Gerovital) şi pune pe picioare primul Institut de Geriatrie din lume. De aici, a fost doar un pas ca mari celebrităţi ale lumii, precum Charlie Chaplin, Salvador Dali sau Marlene Dietrich, să apeleze la tratamentele Anei Aslan. Este distinsă de Organizația Mondială a Sănătății pentru contribuția adusă la dezvoltarea gerontologiei și geriatriei, iar acesta e doar unul dintre sutele de premii.

În 1961, împreună cu Elena Polovrăgeanu, creează Aslavital. Produsele sunt brevetate în peste 30 de ţări, iar statul român câştigă milioane de dolari de pe urma exportului. În prezent, reţetele produselor cosmetice sunt respectate de Farmec, o altă companie autohtonă.

După o viaţă întreagă dedicată studiului, Ana Aslan moare la 91 de ani, răpusă de o boală cumplită: cancerul la colon. Decesul celei care a dus numele României pe buzele unor staruri de renume mondial e învăluit în mister. Zvonurile au apărut imediat şi sunt unii care cred că ar fi murit în circumstanţe suspecte sau că ar fi fost asasinată de Securitate.

Indiferent de ceea ce s-a întâmplat atunci, un lucru e cert. Contribuţia Anei Aslan la renumele României este uriaşă, iar cercetările sale au făcut istorie.

Imaginea care a ŞOCAT MILIOANE de oameni: Ce a făcut mireasa asta cu bebeluşul ei te va ÎNSPĂIMÂNTA!... Un brazilian blond s-a operat de 10 ori pentru a arăta asemenea unui corean...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade Miercuri, 15.01.2025, 08:39
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x