Antena Căutare

Angela Gheorghiu si "secretul" Traviatei perfecte

In 1994, pe scena Royal Opera House din Londra, scria istorie. I se spunea Violetta, venea de pe orbita unui secol apus. Al XIX-lea. Transpusa acolo unde totul se citeste in cheie Sol.

Da, eterna Traviata a lui Verdi. Iar curtezana Violetta, nimeni alta decat Angela Gheorghiu. Dramatica si puternica, interpretarea din 1994 a ramas drept una dintre cele mai bune. Gheorghiu a facut Traviata si nu invers, cita critica din Marea Britanie.

O rochie de poveste

Uriasa si istovitoare, prestatia de atunci poarta in intregime marca sopranei: de la modulatiile vocii si pana la vestimentatie.

"Rochia care a scris istoria", cita soprana pe pagina personala de Facebook, zilele trecute. Ca dovada a maiestriei sale, sta, in foaierul operei londoneze, in vitrina de sticla, rochia purtata in Actul I, realizata dupa ideea Angelei Gheorghiu. Atunci cand Violetta, asaltata de atentie, canta "Libiamo ne' lieti calici" / "Sa bem din vesele cupe".

Nu i s-a refuzat absolut nimic in 1994. Si a dat tot!

Mai tarziu, in 2010, s-a reintors in aceeasi "rochie". Critica a fost acum...nemiloasa.

Acesta este Richard al III-lea! Craniul sau, descoperit intr-o parcare!!!... Un fizician roman a ajuns vedeta in SUA: Joaca intr-un serial faimos peste ocean!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x