Antena Căutare

Anunț de ULTIMĂ ORĂ! Un corp ceresc neobișnuit, de culoare verde, se apropie de Pământ

O foarte rară cometă verde, supranumită „Incredible Hulk", va putea fi admirată pe cerul nocturn din această săptămână de către pasionații de astronomie aflați în emisfera nordică.

O foarte rară cometă verde, supranumită „Incredible Hulk", va putea fi admirată pe cerul nocturn din această săptămână de către pasionații de astronomie aflați în emisfera nordică.

Anunțul a fost făcut de cercetătorii ruşi specializaţi în studierea acestor corpuri cereşti.

Cometa a fost supranumită „Incredible Hulk" datorită strălucirii sale într-o nuanţă verzuie. Ea se apropie de Terra, iar pasionaţii de astronomie o pot admira în noaptea de miercuri spre joi, potrivit Xinhua, citată de Agerpres.

Pe măsură ce se va apropia de Pământ, norul de gaze şi praf cosmic din jurul acestei comete va părea pe cerul nocturn cel puţin de două ori mai mare decât Jupiter, cea mai mare planetă din Sistemul Solar, potrivit oamenilor de ştiinţă.

În momentul maxim de apropiere, cometa „Incredible Hulk" se va afla la o distanţă de 113 milioane de kilometri faţă de Terra, înainte de a se îndrepta apoi către Soare. Cercetătorii se aşteaptă ca această cometă să ajungă în punctul maxim de apropiere în raport cu Soarele pe 15 august.

„Incredible Hulk" nu prezintă niciun risc pentru Terra, cu excepţia apariţiei unui posibil impuls electromagnetic cometar, au precizat experţii.

Tunsori băieți la modă în 2018. Stii cum arata tunsoarea Pompadour?... Profeție CUTREMURĂTOARE despre ROMÂNIA, făcută de Maria Ghiorghiu: „Un mare ÎNTUNERIC se va pogorî și...”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x