Antena Căutare

Are țepi și flori și... atrage toate energiile pozitive în casa ta! E vremea lui! Cum îngrijești cactusul de Crăciun sau legendara Crăciuniță!

Schlumbergera, sau Crăciuniţa este o specie de , provenită din Brazilia, foarte îndrăgită datorită florilor deosebit de atrăgătoare ce prezintă culori variate, de la alb, roz, roşu, purpuriu, violet până la galben, roz-portocaliu şi auriu.

Schlumbergera, sau Crăciuniţa este o specie de , provenită din Brazilia, foarte îndrăgită datorită florilor deosebit de atrăgătoare ce prezintă culori variate, de la alb, roz, roşu, purpuriu, violet până la galben, roz-portocaliu şi auriu.

Ea înfloreşte în perioada iernii, motiv pentru care este folosită în decorarea casei de Crăciun.

Această specie de cactus înfloreşte doar dacă timp de câteva luni nu este mutată din poziţia iniţială, din această cauza spunându-i-se şi "Nu mă deranja".

1. Cactusul de Crăciun are nevoie de multă apă şi nu se adaptează bine în condiţiile unui sol uscat. Udarea acestui tip de cactus poate fi uneori o problema deoarece multe persoane au tendinţa de a-l trata că pe un cactus normal, de deşert.
2. De asemenea, udarea în exces poate fi o problema pentru cactusul de Crăciun. În acest caz plantei încep să-i putrezească rădăcinile. Cel mai bun mod de a te asigura că primeşte suficientă apă este să aştepţi până când solul este uscat la suprafaţă, dar umed de la jumătate în jos. Nu udă cactusul din nou până când jumătatea superioară a solului nu se simte uscată din nou.
3. Cactusul de Crăciun necesită multă lumina naturală, iar florile sale rezistă mai mult timp într-un mediu cu temperaturi reci. Evita să aşezi plantă în apropierea surselor de încăzire.
4. Solul bine drenat este un alt important pentru Cactusul de Crăciun. Cumpără un substrat special preparat pentru cactuşi . Dacă nu găseşti, aşază pământ de grădina, împreună cu nisip, în straturi. Pentru mai multe informaţii despre plantarea cactusilor, citeşte aici.
5. Asigura-te că aerul din în care păstrezi Cactusul de Crăciun este destul de umed, astfel încât mugurii să nu se usuce şi să cadă. Pune lângă ghiveci un pahar sau o tavă cu apă astfel încât, prin evaporare, să ofere umiditate aerului.

6. Pentru că plantă ta să înflorească de Crăciun, da-i o perioada de repaus, udând solul doar parţial. Redu cantitatea de apă pe parcursul lunii octombrie şi reia udarea lui normală în noiembrie.

Ţine cactusul cel puţin 14 ore la întuneric absolut, până când mugurii încep să se formeze.
Odată ce au apărut mugurii, poate dura 10 până la 12 săptămâni pentru a înflori complet.
7. La o luna după ce se ofilesc florile, încearcă să îi retezi crengutele astfel încât să se poată dezvoltă sub formă de tufă şi să nu se transforme într-o „vită de vie” imposibil de gestionat. Totodată, Cactusul de Crăciun va înflori mult mai frumos anul următor.
8. Având în vedere că noile crengutele cresc primăvară, pune-i Cactusului îngrăşământ diluat la două-trei săptămâni după ce începe să crească. Cactusul de Crăciun are nevoie de schimbarea pământului la doi-trei ani, în funcţie de concentraţia de minerale din acesta. Replantarea ar trebuie să fie făcută primăvară, dar dacă plantă riscă să moară din cauza solului, această poate fi realizată în orice perioada a anului.
9. Înmulţeşte Cactusul de Crăciun prin secţiunile tulpinii. Fiecare secţiune trebuie să conţină două sau trei segmente ale plantei, alăturate. Lasă pentru câteva ore secţiunea să se usuce, apoi plantează-o într-un ghiveci cu acelaşi tip de sol. Ascunde în pământ jumătate din primul segment de plantă. Tratează butăşii că pe plante mature.

În aproximativ patru până la şase săptămâni, cactusul de Crăciun ar trebui să prindă rădăcini şi să înceapă să îşi dezvolte noi secţiuni. Poţi începe să îl fertilizezi după creşterea primului segment nou.


Sursă:Magazinul de Case

La împlinirea a 80 de ani, Papa Francisc a vrut să se afle printre oameni simpli. Cine sunt cei doi români care i-au fo... Cum să faci cadouri în funcție de zodie. Cu sfaturile noastre nu ai cum să dai greș de sărbători!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x