- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
"Acest lucru nu va schimba nimic pentru mame dar pentru bebelusi da, protejandu-i impotriva bolilor si ameliorand absorbtia fierului", a explicat Nicolas Mucci, unul dintre cei trei cercetatori care au condus studiul.
El a precizat ca cercetatori din China au anuntat recent ca au pus la punct o procedura similara, dar clonand doua vaci care avea fiecare una dintre cele doua gene, in timp ce echipa argentiniana a reusit sa implanteze cele doua gene in aceeasi vaca.
Vaca s-a nascut in 6 aprilie "prin cezariana, din cauza greutatii sale excesive, 45 de kilograme, in conditiile in care vacile Jersey nu depasesc in mod normal 22 kg" la nastere, a spus INTA. Ea este supravegheata "24 de ore din 24", a adaugat Nicolas Mucci.
"Obiectivul este imbunatatirea valorii nutritionale a laptelui de vaca adaugand doua gene umane, proteina lactoferina si lizozimul", a mentionat un alt cercetator, Adrian Mutto, de la Universitatea nationala San Martin.
Lizozomul este o enzima foarte putin prezenta in laptele de vaca dar, in schimb, ea se regaseste in laptele matern de o maniera foarte concentrata in cursul primei saptamani de lactatie.
Lactoferina exista la toate mamiferele si permite asiminalrea fierului pentru a produce globule rosii. Dar ea este specifica fiecarei specii, astfel incat lactoferina bovina nu actioneaza asupra oamenilor.
Aceasta proteina favorizeaza, de asemenea, cresterea dintilor si dezvoltarea celulelor intestinale, antibacteriene, antivirale si antifungice.
Citeste articolul complet pe Hotnews