Antena Căutare

Arheologii Muzeului National din Alba Iulia au descoperit sapte sarcofage din secolul al III-lea

Muzeul National al Unirii din Alba Iulia s-a imbogatit cu sapte piese valoroase! Sapte sarcofage datand de la inceputul secolului al III-lea.

Arheologii au dat peste sase sarcofage mici de copii si unul mare, de adult. Cel din urma este cel mai valoros, pentru ca este sigilat, deci intact.

Dar undeva pe langa Alba Iulia, in zona Partos, arheologii au descoperit valoroasele obiecte, iar doua dintre ele au fost duse deja in curtea Muzeului National al Unirii.

E descoperire importanta, spun specialistii, fiind vorba de unicul sarcofag din zona descoperit intact. Majoritatea dintre ele fiind sparte de cautatorii de comori.

Cum s-a intamplat, cel mai probabil, cu celelalte sarcofage, mai mici, care erau fara sigiliu. Arheologii de aici spun ca ar fi vorba de una dintre cele mai importante descoperiri din tara.

VIDEO! Nunta prin ochelarii mirelui. Si-a montat o camera si a inregistrat totul... Un copil orfan din Republica Moldova l-a intalnit pe Papa Francisc dupa ce i-a cerut Suveranului sa-i fie tata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x