Antena Căutare

Un copil orfan din Republica Moldova l-a intalnit pe Papa Francisc dupa ce i-a cerut Suveranului sa-i fie tata

Papa Francisc s-a inclinat in fata unui orfan de 11 ani din Republica Moldova. Copilul fusese invitat la Vatican ca sa ii ofere Suveranului Pontif o carte cu scrisori si desene semnate de copii din 42 de tari.

Baiatul i-a dat si o cruce, pe care Papa a acceptat-o cu umilinta. A fost impresionat de gest, dar si de povestea de viata a copilului.

Dupa ani de chin intr-o casa mizera dintr-un sat din Republica Moldova, orfanul a ajuns la Vatican, langa Papa Francisc, ca ambasador al copiilor din 42 de tari. I-a oferit in dar o carte cu scrisori si desene semnate de cei mici.

"Este foarte importanta! Trebuie sa ascultam ce au copiii de spus.", i-a spus Suveranul Pontif micutului, atunci cand a luat cartea din mainile sale.

Baiatul de 11 ani i-a oferit Papei si o cruce din lemn, facuta de el. Iar Suvernanul Pontif si-a plecat capul in fata copilului, acceptand darul. L-a binecuvantat si l-a sarutat, iar Vasile, cu un gest foarte firesc, i-a indreptat Papei palaria.

Vasile Severin a ajuns sa il cunoasca pe Papa Francisc dupa ce i-a trimis o scrisoare emotionanta. Il ruga sa ii trimita o fotografie pe care sa o puna deasupra patului si sa simta ca are, si el, un tata. Asa a fost ales, in urma cu cateva luni, sa ii inmaneze Papei culegerea de scrisori si desene realizate de zeci de alti copii.

Cu doar doi ani inainte, destinul lui Vasile si al surorii sale parea fara speranta. Traiau in mizerie, intr-un sat de langa Chisinau. Pe atunci traia si mama lor, dar femeia era alcoolica si fara ocupatie. Tatal, inexistent. Dupa difuzarea acestor imagini, copiii au ajuns la un centru de plasament finantat, la Chisinau, de Biserica Catolica.

Arheologii Muzeului National din Alba Iulia au descoperit sapte sarcofage din secolul al III-lea... Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce-ti rezerva astrele pe 6 septembrie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x