Aruncat pe străzi, copilul a fost adoptat de o haită de câini. Doi ani, Ivan a trăit ca un animal. Cum arată astăzi „copilul sălbatic” din Rusia

 
+7 click pentru
galerie

Ivan avea cinci ani atunci când a fost salvat de pe străzi. Băiatul trăise doi ani abandonat, fără adăpost. Câinii vagabonzi erau singura lui familie. Acum, copilul sălbatic are 27 de ani și își amintește cu drag de „familia adoptivă”.

Din primele luni de viață, Ivan Mișukov nu a mai avut parte de iubirea părinților săi. Lăsat în grija bunicului, un alcoolic care nu a vrut să aibă nimic de-a face cu creșterea unui copil, băiatul a ajuns pe străzi.

A fost adoptat de o haită de câini. Următorii doi ani, i-a petrecut pe străzile din Reutov, un orășel din apropierea Moscovei. În fiecare dimineață, Ivan și „familia” lui se duceau să cerșească resturi de mâncare de la un restaurant. 

„Dacă nu erau acele animale, n-aș fi supraviețuit singur”, a povestit Ivan.

Autorităților nu le-a fost deloc ușor să-l ia de pe străzi. A fost nevoie de trei încercări pentru a-i convinge pe câini să renunțe la el. „Câinii ăștia mă iubeau, iar eu îi iubeam pe ei”, le-a spus copilul sălbatic asistenților sociali.

„În fiecare noapte, îmi țineau de cald și mă lingeau pe față, așa se pupă ei”, le-a mai spus Ivan autorităților, imediat după ce a fost luat din haită.

Din nefericire, soarta băiatului nu s-a îmbunătățit după ce a fost despărțit de „familia adoptivă”. Aruncat într-un orfelinat, copilul era, din nou, singur. Dar nu pentru mult timp. La poarta instituției au apărut Jesse, Goga, Mașa și Seva, câinii care avuseseră grijă de el timp de doi ani.

Din ordinul celor din conducerea orfelinatului, animalele au fost eutanasiate, pe motiv că ar fi reprezentat un pericol.

Ivan a fost adoptat și crescut într-o familie iubitoare. El spune că îi datorează tot ce a reușit în viață femeii care l-a iubit ca pe propriul copil, Tatiana Babanina. La 27 de ani, s-a întors în Reutov, orașul în care a învățat să fie câine.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI