Antena Căutare

Așa arată creatura considerată cea mai respingătoare din lume. Imaginile cu această specie de liliac au înfiorat internetul | Foto

Liliacul cu cap de ciocan, așa cum mai este cunoscut în regiunile în care trăiește, este considerat unul dintre cele mai respingătoare animale de pe planetă. Iată mai multe imagini cu specia care i-a uluit pe internauți!

Așa arată creatura considerată cea mai respingătoare din lume. Imaginile cu această specie de liliac au înfiorat internetul | Foto
Așa arată creatura considerată cea mai respingătoare din lume. Imaginile cu această specie de liliac au înfiorat internetul | Foto | Captură Youtube

Specia de liliac din imagine este cunoscută sub o varietate de nume, însă cele mai cunoscute sunt „liliacul cu buze mari” sau „liliacul cu cap de ciocan”, aceasta din urmă fiind cea mai răspândită, potrivit atlas-geografic.net.

Liliacul cu cap de ciocan locuiește în regiunile împădurite din Africa Centrală, însă au fost găsite exemplare din Senegal și până în nordul Angolei, potrivit sursei citate mai sus. Iată mai multe imagini cu această specie înfiorătoare la prima vedere!

Citește și: A observat ceva mișcându-se lângă el și când a întors capul a observat această creatura ciudată. Ce este

Cum arată liliacul cu cap de ciocan | Foto

Liliacul cu cap de ciocan este recunoscut pentru dimensiunile sale, el măsurând până la un metru în înălțime, excluzând anvergura impresionantă a aripilor sale. Această specie se caracterizează prin ochii și buzele foarte mari, de unde și denumirea de „liliac cu buze mari”, potrivit atlas-geografic.net.

Însă, în ciuda aspectului său respingător, liliacul cu cap de ciocan este departe de a fi un specimen care se hrănește cu sânge, așa cum mulți ar fi tentați să creadă. În realitate, această creatură are un comportament destul de blând.

Potrivit explicațiilor oferite de specialiști și citate de cei de la atlas-geografic.net, capul ciudat al acestei specii de liliac este un produs natural al evoluției și îi ajută pe masculi să emită sunete plăcute prin care atrag femelele în timpul sezonului de împerechere.

În mediul lor natural, acești lilieci pot fi găsiți stând agățați de copaci în grupuri de cel mult cinci indivizi. Aceste creaturi iubesc fructele, gustarea lor preferată fiind smochinele.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce riscuri prezintă liliacul cu cap de ciocan

În ciuda faptului că sunt inofensivi, liliecii cu cap de ciocan reprezintă un risc pentru oameni, deoarece sunt purtători asimptomatici de virusuri precum Ebola și rabia, potrivit atlas-geografic.net.

La rândul lor, acești lilieci sunt amenințați de anumiți factori precum defrișările, schimbările climatice și vânătoarea necontrolată. În Nigeria și Republica Democratică Congo, liliacul cu cap de ciocan este vânat pentru carnea sa, oamenii ignorând faptul că acesta poate fi purtător de virusuri periculoase.

Specia de liliac cu cap de ciocan are o speranță de viață de până la 30 de ani, potrivit sursei citate mai sus.

Citește și: Creatura ciudată surprinsă în pădure de un bărbat. Ce este vietatea de care i-a fost teamă să se apropie

Jobul ei este de barmaniță, dar când termină programul se transformă radical. Oamenii nu cred că este real ceea ce face... Virus „extraterestru”, identificat în Europa. Cum arată la microscop descoperirea desprinsă din mitologia greacă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x