Antena Căutare

Jegărit, în genunchi, săpând cu mâinile în pământ. Așa și-a creat Constantin Brâncuși capodopera. Geniul s-a lăsat filmat în timp ce lucra - Video

Un geniu, în acțiune! O înregistrare video de o oră strânge mii de vizualizări pe YouTube. „Brâncuși Filmed” îl arată pe marele sculptor la lucru, în timp ce finalizează unele dintre cele mai importante capodopere ale sale.

Jegărit, în genunchi, săpând cu mâinile în pământ. Așa și-a creat Constantin Brâncuși capodopera. Geniul s-a lăsat filmat în timp ce lucra - Video
Jegărit, în genunchi, săpând cu mâinile în pământ. Așa și-a creat Constantin Brâncuși capodopera | Profimedia

Sunt imaginile care ar trebui să ne emoționeze pe toți, ca români. Mai multe înregistrări în care Constantin Brâncuși apare în timp ce lucrează la unele dintre cele mai importante opere ale sale, au fost puse cap la cap și postate pe YouTube, sub forma unui film ce are puțin sub o oră.

Sculporul poate fi văzut modelând lutul, tăind cu ferăstrăul „Coloana Infinitului” sau primind vizite de la alte personalităţi care au marcat sculptura modernă, precum Barbara Hepworth. Filmul arată şi imagini de la montarea „Coloanei Infinitului” şi a „Porţii Sărutului”în Târgu Jiu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Marele sculptor Constantin Brâncuși a trecut prin momente dificile, a sedus multe femei, nu credea în căsătorie și prefera mâncarea simplă, adorând mămăliga. Iată șapte lucruri mai puțin știute despre el:

1. Ce îi plăcea să mănânce. Mămăliga era nelipsită de pe masa lui!

Constantin Brâncuşi nu aprecia prea mult mâncarea sofisticată, ci pe cea simplă. Marele sculptor iubea mămăliga! O mânca aproape zilnic chiar și la Paris, în Statele Unite ale Americii sau în oricare colţ al lumii, unde găsea cu greu mălai. De multe ori, îi ruga pe cunoscuţii care veneau din România să-i aducă făină de porumb de acasă.

Gustul mămăligii îi amintea lui Constantin Brâncuși de copilărie, de locurile natale ce au rămas mereu în sufletul său.

Mai multe detalii, aici: Top 7 lucruri mai puțin știute despre Brâncuși! Ce îi plăcea să mănânce și ce credea despre căsătorie. „Te poate masacra”

Mutilată de câinele ei, omorâtă de fața primită de la un donator. Izabela a fost îngrozită de ce vedea în oglindă: „Avea... N-a iubit și n-a vrut să audă de căsătorie! Singurul cadou pe care Brâncuși îl făcea amantelor sale: „Mă privea pe furiș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x