Au fost creati tantarii care isi omoara urmasii!

Cercetatorii au creat o serie de tantari modificati genetic sa isi omoare urmasii. Desi aceasta pare o solutie ideala pentru a opri inmultirea insectelor, au aparut si critici la adresa experimentului.

Cercetatorii spera ca proiectul va ajuta la scaderea populatiei de tantari si, inclusiv, la stoparea raspandirii malariei sau virusului Denga.

Insa, unii specialisti sunt ingrijorati de faptul ca acest proiect poate avea efecte negative asupra sanatatii publice si asupra mediului, deoarece, odata eliberati, tantarii nu mai pot fi tinuti sub control.

Tantarii sunt modificati genetic sa transmita progeniturilor lor o gena letala care ii omoara inainte de a ajunge la maturitate.

In 2009, cercetatorii au eliberat in Insulele Cayman peste 19.000 de tantari modificati genetic. In urma testelor, acestia au descoperit ca peste 10% din populatia larvelor purta gena letala.

Conducatorul experimentului, Luke Alphey, spune ca aceasta metoda este sigura, deoarece au fost eliberati doar masculii de tantar, care nu ataca oamenii si nici nu raspandesc boli.

Totusi, criticii spun ca aceasta metoda nu este eficienta. Acestia au descoperit ca 3,5% dintre tantarii modificati genetic nu au murit, desi le-a fost transmisa gena letala, si ca in timp pot manifesta rezistenta.

Sursa: dailymail.co.uk

FOTO: hepta.ro

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri