- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Cercetatorii spera ca proiectul va ajuta la scaderea populatiei de tantari si, inclusiv, la stoparea raspandirii malariei sau virusului Denga.
Insa, unii specialisti sunt ingrijorati de faptul ca acest proiect poate avea efecte negative asupra sanatatii publice si asupra mediului, deoarece, odata eliberati, tantarii nu mai pot fi tinuti sub control.
Tantarii sunt modificati genetic sa transmita progeniturilor lor o gena letala care ii omoara inainte de a ajunge la maturitate.
In 2009, cercetatorii au eliberat in Insulele Cayman peste 19.000 de tantari modificati genetic. In urma testelor, acestia au descoperit ca peste 10% din populatia larvelor purta gena letala.
Conducatorul experimentului, Luke Alphey, spune ca aceasta metoda este sigura, deoarece au fost eliberati doar masculii de tantar, care nu ataca oamenii si nici nu raspandesc boli.
Totusi, criticii spun ca aceasta metoda nu este eficienta. Acestia au descoperit ca 3,5% dintre tantarii modificati genetic nu au murit, desi le-a fost transmisa gena letala, si ca in timp pot manifesta rezistenta.
Sursa: dailymail.co.uk
FOTO: hepta.ro
MIRACULOS! SUA: Un catel a supravietuit eutanasiei!... FOTO! Femeia cu 75 de alergii, prizoniera propriului corp!...