Au trecut 90 de ani de la incoronarea regelui Ferdinand! Pentru a celebra, familia Regala va calatori cu un tren de lux

Trenul Regal se pregateste de o calatorie speciala. Principesa Margareta, principele Radu, dar si printul Nicolae vor calatori cu el la Alba Iulia. Vor participa la celebrarea a 90 de ani de la incoronarea Regelui Ferdinand, cel pentru care a si fost construit trenul.

Pentru ca familia regala sa aiba parte de tot confortul, fiecare detaliu e bine pus la punct. Atunci cand pasagerii sunt membrii familiei Regale, siguranta este o prioritate. Asa ca reparatiile au inceput din timp. Mai ales ca Trenul Regal are legatura cu evenimentul la care va participa. Principele Radu, Principesa Margareta si Printul Nicolae incep in cateva zile calatoria cu Trenul Regal, la Bucuresti. Dupa un popas de o noapte la Blaj, vor ajunge la Alba Iulia pentru a participa la festivitati. Trenul, construit in 1928, le este deja familiar.

L-au mai solicitat si in urma cu patru ani. Salonul regal decorat cu lemn de mahon, santal si trandafir, este luminat de lampi din sticla de murano, iar scaunele sunt tapitate cu piele de cordoba. In vagon mai sunt alte doua camere. O cuseta pentru personalul apropiat familiei regale si o bucatarie mica. Ce-i drept, are un farmec aparte.

Dulapurile sunt neschimbate din 1928, iar patul bucatarului isi gaseste loc suspendat, pe perete. Singurul element modern este locomotiva electrica, spre supararea mecanicului. Trenul regal va merge pana la Alba Iulia cu o viteza maxima de 70 de kilometri pe ora, iar calatoria este platita de Casa Regala.

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloween-ul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri