Antena Căutare

Au trecut 90 de ani de la incoronarea regelui Ferdinand! Pentru a celebra, familia Regala va calatori cu un tren de lux

Trenul Regal se pregateste de o calatorie speciala. Principesa Margareta, principele Radu, dar si printul Nicolae vor calatori cu el la Alba Iulia. Vor participa la celebrarea a 90 de ani de la incoronarea Regelui Ferdinand, cel pentru care a si fost construit trenul.

Pentru ca familia regala sa aiba parte de tot confortul, fiecare detaliu e bine pus la punct. Atunci cand pasagerii sunt membrii familiei Regale, siguranta este o prioritate. Asa ca reparatiile au inceput din timp. Mai ales ca Trenul Regal are legatura cu evenimentul la care va participa. Principele Radu, Principesa Margareta si Printul Nicolae incep in cateva zile calatoria cu Trenul Regal, la Bucuresti. Dupa un popas de o noapte la Blaj, vor ajunge la Alba Iulia pentru a participa la festivitati. Trenul, construit in 1928, le este deja familiar.

L-au mai solicitat si in urma cu patru ani. Salonul regal decorat cu lemn de mahon, santal si trandafir, este luminat de lampi din sticla de murano, iar scaunele sunt tapitate cu piele de cordoba. In vagon mai sunt alte doua camere. O cuseta pentru personalul apropiat familiei regale si o bucatarie mica. Ce-i drept, are un farmec aparte.

Dulapurile sunt neschimbate din 1928, iar patul bucatarului isi gaseste loc suspendat, pe perete. Singurul element modern este locomotiva electrica, spre supararea mecanicului. Trenul regal va merge pana la Alba Iulia cu o viteza maxima de 70 de kilometri pe ora, iar calatoria este platita de Casa Regala.

VIDEO. Primul zgarie-nor din Romania este aproape gata. Cladirea are o inaltime de 137 de metri... Studiu: Betia depinde de forma paharelor din care se bea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x