Antena Căutare

Avionul care functioneaza cu energie solara a plecat in primul zbor transcontinental

Un avion care functioneaza cu energie solara a decolat din Elvetia si a pornit in primul zbor transcontinental cu o astfel de aeronava, relateaza Huffington Post.

Pilotul avionului Solar Impulse a facut o escala la Madrid in cursul diminetii de azi. La mansa avionului va trece un alt pilot care va continua zborul de 2.500 de kilometri pana in capitala marocana Rabat.

Realizatorii aparatului de zbor care are montate mai multe panouri solare si nu are decat loc pentru pilot au fost invitati la Rabat de catre regele Mohamed al VI-lea. Acesta vrea sa vada cum a evoluat tehnologia solara pentru ca intentioneaza sa construiasca o centrala electrica solara in Maroc.

Zborul transatlantic din Europa in Africa este considerat utima repetitie pentru o calatorie in jurul lumii. O versiune imbunatatita a lui Solar Impulse va face inconjurul lumii in 2014 cand se va opri si in Statele Unite.

Foto: EPA/Intact Images

Povestea induiosatoare a baiatului care l-a atins pe cap pe presedintele Barack Obama... VIDEO! Surpriza de proportii in SUA: Un urs a adormit intr-un copac...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x