Antena Căutare

Banii aruncați în Fontana di Trevi se strâng de două ori pe săptămână. Ce sumă colosală rezultă și la ce este folosită

Fontana di Trevi este cea mai cunoscută fântână artizanală din Roma. Micuța piață Trevi pare neîncăpătoare pentru turiștii care se adună în fața fântânii pentru a-și pune dorințe înainte de a arunca câte o monedă în apele cristaline.

colaj fontana di trevi cu turiști în jur și mână care ține monede pentru a fi aruncate în fântână Galerie
Monedele strânse din Fontana di Trevi sunt folosite pentru scopuri nobile | Shutterstock

Fontana di Trevi este una dintre cele mai vechi surse de apă din Roma, iar potrivit unei surse, este realizată din același material ca impresionantul Colosseum. Aceasta a fost finalizată în 1762.

Citește și: Mireasa sezonul 8, 22 noiembrie 2023. Madi și Sergiu s-au logodit. Primele impresii după noaptea la hotel

În ciuda faptului că este interzis scăldatul în fântână, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, aceasta a devenit locul de întâlnire al femeilor pentru a spăla rufe.

Citește și: Uită de fântânile din București, ia de aici spectacol! Băieții de la Human Fountains au făcut magie curată cu...jeturi de apă!

Banii aruncați în Fontana di Trevi se strâng de două ori pe săptămână. Ce sumă colosală rezultă și la ce este folosită

În zilele noastre, fântâna din piața Trevi este una dintre atracțiile principale în călătoriile la Roma. Fiecare turist respectă tradiția aruncatului de monede, fie că își dorește să revină în capitala Italiei, fie că are alte dorințe arzătoare.

Ceea ce nu știu turiștii este valoarea la care se ridică întreaga sumă strânsă în fântână, dar și ce se întâmplă cu ea.

Citește și: Fontana di Trevi și-a schimbat culoarea, după ce a fost vandalizată. Turiștii nu și-au putut explica schimbarea

Potrivit unei surse, în 2022, s-au adunat din fântână 1,4 milioane de euro. Toate aceste fonduri sunt alocate cauzelor umanitare și sociale.

Banii aruncați în Fontana di Trevi sunt strânși de două ori pe săptămână și sunt preluați de filiala din Roma a organizației caritabile Caritas.

Citește și: Amendă usturătoare (și) pentru românii care vor să intre în fântânile vechi din Roma! 1000 de lei pentru această „aroganță”

Astfel, turiștii contribuie la resursele băncilor de alimente, la mâncarea care ajunge pe mesele cantinelor pentru săraci, dar și la diferite proiecte de asistență socială. Monedele și bancnotele strânse din fântână trec printr-un proces meticulos de uscare și sortare.

Citește și: A fost cerută de soţie la Fontana di Trevi, dar s-a simţit penibil! O cântăreaţă de la NOI, dezvăluiri inedite: "Nu ştiam cum să plec de acolo mai repede"

Pentru a mențione strălucirea și curățenia în fântână, muncitorii adună obiectele aruncate de turiști de două ori pe săptămână. Printre monede și bancnote, aceștia găsesc și bijuterii, cordoane ombilicale și chiar proteze dentare. Unii turiști ar arunca orice, numai să li se îndeplinească dorințele.

Citește și: Fontana, dar nu di Trevi. Ea îți pune gumele, în fiecare zi! Fata din calendarul Pirelli! Pi buni!

Este ilegală sustragerea banilor din fântână, iar pentru a preveni furturile au fost instalați magneți, dar și un panou de avertizare. Potrivit sursei citate anterior, suma strânsă în anul 2022 a reprezentat un record de generozitate.

Citește și: Mădălina Ghenea face declarații surprinzătoare la scurt timp de la jaful de pe aeroportul din Roma: „Trăiesc în teroare”

Acest gest, de aruncare a monedelor, este o sursă de optimism pentru mulți dintre turiștii care ajung la Roma și, în același timp, este un mod de supraviețuire pentru mulți nevoiași, care vor beneficia de alimente prin intermediul organizației caritabile Caritas.

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

Un bărbat a decis să mănânce zilnic câte 4 ouă și un pachet de unt! Cum arată în prezent și ce s-a întâmplat în corpul l... Ce a pățit un bărbat după ce a mâncat zilnic carne crudă de pui, timp de 200 de zile. Cum s-a terminat experimentul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x