Antena Căutare

Bolnav de meserie. A stat în concediu medical 365 de zile. Ce problemă de sănătate avea bărbatul

Un bihorean a reușit să înregistreze un număr record de zile petrecute în concediul medical. Acesta a stat acasă 365 de zile după ce-a invocat diverse probleme medicale.

Un bihorean a reușit să înregistreze un număr record de zile petrecute în concediul medical. Acesta a stat acasă 365 de zile după ce-a invocat diverse probleme medicale.

Se pare că nu problemele de muncă l-au ținut pe acesta departe de muncă, ci frica de a nu rămâne fără serviciu. Potrivit ebihoreanul.ro, angajat al unei companii care întreţine hidrocentralele din judeţul Bihor, bărbatul a fost notificat că îşi va pierde postul prin restructurare.

Drept soluție, el s-a refugiat în concedii medicale fix 365 zile, până a câştigat procesul pentru reîncadrare. "Nu era foarte des nevoie de el, dar şi când îl căutai nu era uşor de găsit", a povestit un inginer care i-a fost şef maistrului electrician Petru Malița, pentru ebihoreanul.ro.

În vara lui 2013, imediat ce a aflat că va fi disponibilizat, maistrul s-a îmbolnăvit brusc şi atât de grav încât n-a mai dat pe la "firmă" un an întreg, decât pentru a-şi înregistra concediu medical după concediu medical.

Între timp a dat în judecată compania, contestând desfacerea contractului de muncă, şi a revenit la serviciu abia după ce a obţinut o sentinţă de reîncadrare. Tot atunci, a cerut şi primit şi o adeverinţă ce atesta că i-au fost plătite la zi contribuţiile de sănătate în cele 365 de zile cât "bolise".

"Şi-a luat concedii în serie, până la limita la care ar fi fost obligat să apară în faţa unei comisii de expertiză pentru pensionare, şi nu pentru o singură şi aceeaşi boală, ci pentru baiuri ba la plămâni, ba la cap, ba la stomac", povesteşte inginerul. Ironia e că, după ce un control al CAS Bihor a stabilit că actele medicale au fost emise cu încălcarea legii, doctorii au scăpat cu o simplă mustrare verbală.

Vezi mereu numere care se repetă? O entitate de pe alte planete încearcă să-ți comunice ceva. Ce înseamnă fiecare cifră... A turnat două sticle de cola pe păr! Efectul este cu adevărat MIRACULOS!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x