Antena Căutare

BOR, iritată de campania „Medicii-sfinți”. Ce spun liderii Bisericii Ortodoxe despre afișele ce au împânzit orașele: „O maltratare vizuală”

O serie de opere de artă închinate medicilor provoacă uriaşe controverse. Imagini cu doctori în chip de sfinţi au împânzit oraşul. Tinerii ilustratori care au semnat lucrările au primit sute de ameninţări, iar Biserica Ortodoxă îi acuză de blasfemie.

Medici în uniformă, cu măști și ochelari de protectie cu aură de sfânt. Este viziunea artistei Wanda Hutira despre eroii acestor zile: medicii.

Pentru reprezentanții Bisericii Ortodoxe, mesajul posterelor este altul: „E o maltratare vizuală a iconografiei creștine. Icoanele sunt obiecte de cult, sunt verenate de credincioșii ortodocși”, a transmis Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe.

Ilustrațiile fac parte dintr-un proiect eruopean, campania unei mari agenții de publicitate.

Citește și:

Infectată, vindecată, externată, izolată. O româncă s-a reinfectat cu noul coronavirus! Medicii, încurcați în explicații: „Nu se poate!”

„Mesajul campaniei e un mesaj de susținere, total pozitiv, nu e nicio provocare, nu vrea niciun meci cu biserica, nu vrea să jignească pe nimeni.

Am vrut să transformăm orașele în aceste locuri care să le arate medicilor că oamenii se gândesc la ei și că le mulțumesc”, a explicat Cătălin Dobre, director de creație.

Citește și:

Ciprian Marica, prins în timp ce „marca” la soția altuia! Fotbalistul, filmat acoperit doar cu un prosop, de soțul înșelat! - VIDEO

Artista a reinterpretat icoane din mai multe religii. Purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice de București nu pare deranjat de lucrări.

„Simt totuși că autorea, pe care nu o cunosc mai deloc, a avut o idee pe care a vrut să o transpună, a vrut să spună ca acei oameni, medicii care fac eforturi deosebite, ar trebui răsplătiţi cumva cu recunoştinţa noastră”, a spus Şerban Tarciziu , purtătorul de cuvânt al ARCB.

Citește și:

„A rămas fără plămâni!” Colegii descriu simptomele cumplite pe care le-a avut medicul din Hunedoara: „Cazurile grave abia de acum vor începe să vină”

După cce a primit numeroase plângeri din partea locuitorilor, Primăria a decis să elimine toate afişele. Oficialii au transmis că acestea pot fi înlocuite cu alte panouri publicitare.

Daca in Bucuresti posterele au disparut, in Brasov sunt in continuare la vedere.

Agentia de publicitate anunță că va retrage treptat campania.

Artistii care au realizat materialele au refuzat sa comenteze situaţia dupa ce au primit sute de mesaje violente, de ameninţare.

Cancer, septicemie, gripă spaniolă, tragedii imense și COVID-19. A învins TOT! 101 anișori! „Nu este om! A primit lovitu... Cum va arăta omenirea după pandemie: „O schimbare pozitivă pentru umanitate” - Interviu în exclusivitate cu Yuval Noah H...
Cum știi dacă cineva e atras cu adevărat de tine, în funcție de zodie
De cele mai multe ori, între un bărbat și o femeie, o relație poate începe doar dacă cei...
Horoscopul zilei de 28 martie 2023. Taurii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 martie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x