Antena Căutare

„Cafeaua de elefant”, cea mai scumpa din lume: 845 de euro kilogramul

Sortimentul de cafea Black Ivory (Fildes negru) a devenit cea mai scumpa cafea din lume, dupa ce a ajuns sa se vanda cu 845 de euro kilogramul.

Black Ivory se vinde exclusiv in Hotelurile Antara din Maldive cu 845 de euro kilogramul si a depasit deja la pret celebra Kopi Luwak (între 270 şi 765 de euro).

In afara pretului "piperat", Black Ivory şi Kopi Luwak au si altceva in comun: amandoua licorile sunt obtinute din boabe de cafea inghitite, digerate si apoi eliminate pe cale naturala de animale.

In timp ce Kopi Luwak "se scoate" din excrementele unei specii de pisica din Indonezia, Blak Ivory se obtine din balega de elefant. Concret, elefantii dintr-o rezervatie naturala din Thailanda mananca boabele de cafea crude, iar enizmele din sistemul digestiv al pahidermelor descompun proteina din boabe, care devin astfel mai rafinate si mai putin amare.

Specialistii sunt de parere ca aroma acestei cafele este unica, are iz floral si tente de ciocolata, nuci si macese. In acest moment, exista doar 50 de kilograme de Black Ivory disponibile pentru vanzare.

Numele statiilor de metrou din Bucuresti, intre legenda si inovatie... Superman si-a dat demisia de la Daily Planet, dezamagit de starea presei!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x