Antena Căutare

Cât măsoară podoaba capilară a femeii care nu s-a tuns de peste 30 de ani. Are cel mai lung păr din lume

Smita Srivastava este femeia care nu s-a mai tuns de peste 30 de ani. Ea are cel mai lung păr din lume, intrând astfel în Cartea Recordurilor Guinness.

colaj Smita Srivastava în sari și cu părul desfăcut așezat pe masă, Smita Srivastava prinzându-și părul într-un coc și părul Smitei Srivastava întins pe masă pentru a fi măsurat
Smita Srivastava nu s-a mai tuns de peste 30 de ani | Youtube

Smita Srivastava are 46 de ani și este originară din Uttar Pradesh, India. Femeia a fost inspirată de propria mamă, dar și de actrițele de la Bollywood din anii '80, pentru a avea un păr lung și frumos.

Cât măsoară podoaba capilară a femeii care nu s-a tuns de peste 30 de ani

Smita a decis la vârsta de 14 ani să nu se mai tundă. Astfel că, timp de 32 de ani nu și-a mai tuns deloc părul.

Potrivit unei surse, podoaba sa capilară a ajuns să măsoare 236,22 cm. Aceasta pune sănătatea părului și pe seama geneticii, semănându-i mamei sale. Totodată spune că nu ar fi putut atinge această lungime dacă nu ar fi fost susținută de familia sa.

Citește și: O mireasă a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a avut 168 de domnișoare de onoare. Cum a fost posibil: „Nu am putut să refuz”

„În cultura indiană, zeițele aveau în mod tradițional părul foarte lung. În societatea noastră, nu ești văzută cu ochi buni dacă îți tunzi părul, de aceea femeile obișnuiesc să îl lase lung. Părul bogat și lung sporește frumusețea”, a declarat aceasta pentru Cartea Recordurilor Guinness.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cât timp îi ia să-și spele părul și să-l usuce

Smita Srivastava are o grijă deosebită pentru părul său, tocmai de aceea îl spală de două ori pe săptămână, iar procesul este unul îndelungat și destul de migălos.

Întregul proces, care include curățarea, uscarea, descurcarea, dar și coafarea, durează aprximativ trei ore. Smita a mărturisit că doar să-și spele părul îi ia între 30 și 45 de minute.

Citește și: Ei formează cel mai tatuat cuplu din lume. Cum arătau soții înainte de a intra în Cartea Recordurilor Mondiale | Foto

După spălare, Smita îl usucă utilizând un prosop, iar apoi îl descurcă cu propriile mâini. Această activitate durează în jur de două ore: „Întind un cearșaf pe care îmi descurc părul în timp ce stau pe pat.”

Odată ce părul este descurcat și uscat complet, începe pieptănatul, iar mai apoi împletirea lui sau, după caz, prinderea sa într-un coc.

Citește și: Cine este și cum arată cea mai mică femeie din lume. Bărbații roiesc în jurul ei, dar nu are soț și nici copii

Smita a mărturisit că, în ultimii 20 de ani, nu a aruncat niciodată vreun fir de păr căzut în timpul procesului de curățare a podoabei capilare, nici măcar cele care se rup atunci când se împiedică din greșeală de propriul păr. Aceasta adună fiecare fir căzut și îl depozitează într-o pungă de plastic.

Această idee i-a venit după ce a trecut printr-o perioadă în care i-a căzut părul în mod excesiv. Acest lucru a întristat-o profund, astfel că a decis să păstreze toate firele de păr căzute.

„Nu mi-am aruncat niciodată părul în ultimii 20 de ani. Ideea de a arunca firele la gunoi mă întristează”, dezvăluie ea.

Aparițiile Smitei Srivastava îi uimesc pe oameni, care nu-și pot crede ochilor și o cercetează uluiți. Nu puțini sunt cei care doresc să aibă o amintire a momentului respectiv, astfel că fac poze cu ea.

Citește și: Un inventator intrat în Cartea Recordurilor a „zburat” pe scena iUmor! Momentele care vor intra în istoria show-ului, de la 20:00

De asemenea, Smita primește multe întrebări legate de îngrijirea părului și de produsele pe care le folosește: „Oamenii vin la mine, îmi ating părul, fac poze, își fac selfie-uri cu mine și se întreabă adesea despre produsele pe care le folosesc, deoarece părul meu este frumos.”

O femeie a comandat salată la restaurant, dar a găsit o bucată de carne neobișnuită. Ce descoperire „dezgustătoare” a fă... Descoperirea uluitoare pe care au făcut-o niște tăietori de lemne în interiorul unui copac. Ce este „creatura” pe care a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x