Antena Căutare

Cât te costa sa închirezi un șezlong în mini vacanța de Rusalii. La malul mării proprietarii se pregătesc să întâmpine turiștii

Românii se pot bucura de o mini vacanță la începutul lunii iunie. Sezonul estival se deschide oficial odată cu începutul verii, iar comercianții de pe litoral se pregătesc să facă bani frumoși. Cât costă un șezlong.

Cât te costa sa închirezi un șezlong în mini vacanța de Rusalii. La malul mării proprietarii se pregătesc să întâmpine turiștii Galerie
La malul mării proprietarii se pregătesc să întâmpine turiștii pentru mini vacanta de Rusalii | Shutterstock.com/Hepta.ro

În doar câteva zile, sezonul estival va începe pe litoralul românesc. Începând de joi, 1 iunie, atât salariații, cât și elevii din România se vor bucura de cinci zile libere.

La malul mării proprietarii se pregătesc să întâmpine turiștii cu ofertele lor. Mini vacanța de la începutul lunii iunie a fost stabilită de către Guvern, care a votat, la începutul anului, să se facă punte între 1 iunie și weekendul de Rusalii.

Cât costă să închiriezi un șezlong. Ce prețuri practică proprietarii în mini vacanța de Rusalii

Sezonul estival se apropie cu pași repezi, iar plajele și localurile de pe litoralul Mării Negre sunt pregătite pentru valul de turiști.

Prețurile, însă, ca în fiecare an, nu sunt deloc de neglijat. România se află într-un plin val de scumpiri, iar acest lucru se reflectă șiîn prețurile de la malul mării. Mai mult decât atât, cu ocazia unei astfel de vacanțe la începutul verii, proprietarii vor să profite din plin.

Față de anii trecuți, închirierea unui şezlong costă cel mult 25 de lei pe zi, potrivit SpyNews.ro. De asemenea, un cocktail între 30 şi 40 lei, iar o porţie de mâncare costă între 25 şi 55 lei, potrivit aceleiași surse.

Pentru o porție de hamsie prăjită de 200 de grame, românii trebuie să scoată din buzunare nu mai puțin de 25 de lei.

Citește și: Destinațiii accesibile pentru minivacanța de Rusalii

Peste 1200 de turişti petrec weekend-ul premergător zilei de 1 mai pe pârtie, la Sinaia. Ce oniective aleg turiștii

Mii de turişti se află în staţiunile de pe Valea Prahovei pentru mini vacanţa de 1 mai, iar dintre aceştia peste 1200 au ales să meargă la schi sau la snowboard pe pârtiile de la Sinaia.

Dintre staţiunile de pe Valea Prahovei, Sinaia este singura unde încă se mai schiază, pe domeniul schiabil de mare altitudine fiind deschise pârtiile: Varianta, Vâlcel, Valea Soarelui 1 şi 2, Valea Dorului, Lăptici 1 şi 2, Cocora, Călugărul 1 şi 3, Genune şi Lacului, potrivit News.ro.

Trei pârtii rămân închise din cauza stratului insuficient de zăpadă, fiind vorba despre Călugărul 2, Panoramic şi Floare de colţ. În decurs de doar câteva ore, peste 1200 de turişti au urcat pe pârtiile de la Sinaia, conform datelor furnizate pentru News.ro de administratorul domeniului schiabil, Maria Floricică.

Turiştii aflaţi în alte staţiuni pot alege drumeţii pe munte. În staţiunea Azuga, autorităţile recomandă culmile Baiului sau traseele din zona Urechea si Cazacu celor care vor să urce în apropiere de staţiune.

Citește și: Cât costă un sejur de trei nopți pentru doi adulți la munte de Rusalii 2023. Prețurile sunt mai mari cu 16% față de anul trecut

Creatura bizară cu aripi care a apărut în grădina unui bărbat. Mulți au zis că e o vietate „magică”... O femeie a descoperit în frigider un compartiment ascuns care provacă mirosul neplăcut. Unde se află acest “buzunar”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x