Antena Căutare

Câte pătrate sunt în această imagine, de fapt. Răspunsul corect te va surprinde

O imagine apărută pe internet a devenit virală și s-a transformat într-o adevărată provocare pentru oameni de pretutindeni. Mulți au încercat să descopere câte pătrate sunt în imaginea de mai sus, de fapt.

imagine cu un patrat impartit in 9 patrate mai mici, pe fundal galben Galerie
Încearcă să descoperi câte pătrate sunt în această fotografie | Antena 1

Se spune că nu toată lumea este înzestrată cu o gândire matematică, dar pentru a rezolva problema de mai sus nu ai nevoie de teorii sau cunoștințe în materie de geometrie. Ai nevoie doar de răbdare și atenție. Privește atent imaginea de mai sus și încearcă să descoperi câte pătrate se află în poză, de fapt.

Câte pătrate sunt în imaginea de mai sus, de fapt

Nu mai este o noutate faptul că oamenii sunt ființe mânate de curiozitate și cu o puternică dorință să „aibă dreptate” și să găsească răspuns la orice întrebare. Tocmai de aceea, orice iluzie optică, problemă de matematică sau puzzle logic reprezintă o provocare ce aduce o satisfacție imensă atunci când își află soluția.

Aceste mici „teste” de perspicacitate sunt extrem de populare mai ales pe rețelele de socializare precum Facebook, Twitter sau Instagram, acolo unde utilizatori de pretutindeni se iau la întrecere, în dorința de-a descoperi răspunsul bun.

Citește și: Testul de personalitate care va scoate la iveală calitățile tale! Animalul pe care îl vezi primul spune totul despre tine

O provocare ce a devenit virală în toată lumea este și poza de mai sus, ce cuprinde un pătrat secționat. La prima vedere poate că ești tentat să crezi că vezi nouă pătrate mai mici, dar răspunsul corect te va surprinde.

imagine cu un patrat impartit in alte 9 patrate mai mici, pe fundal albastru

În această imagine se află mai multe triunghiuri

Încearcă să privești imaginea de mai sus și să descoperi câte pătrate sunt, de fapt. Unii vor spune că sunt 9, alții vor opta pentru numărul 10, în timp ce alții se vor opri la 13.

Ca să îți fie mai ușor te sfătuim să desenezi figura de mai sus și să folosești un instrument de scris pentru a descoperi soluția problemei.

te-ai descurcat îndeajuns de bine, atunci cu siguranță ai ajuns la concluzia că în poza de mai sus sunt 14 pătrate de mărimi diferite, arată cei de la brightside.me.

Citește și: Cea mai tare iluzie optică a momentului. Găsește leopardul din imagine

Uneori, creierul uman este predispus să observe mai rapid imaginile sau elementele cu care este mai familiarizat. Există momente în care jocul de lumini, nuanțe sau umbre pot „juca feste”, păcălind ochiul uman sau percepția. Mai mult decât atât, desenele geometrice pot deveni și ele adevărate provocări pentru cei care nu văd lucrurile atât în detaliu, cât și în ansamblu.

Valeria Voronina, influencerul care i-a păcălit pe toți de pe TikTok. Cum s-a transformat dintr-o bătrână într-un model ... Doi tineri au ridicat un gard înalt în jurul casei și s-au apucat de treabă. Ce au descoperit vecinii în grădina acestor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x