Câte triunghiuri sunt în această imagine, de fapt. Răspunsul corect te va surprinde

O imagine apărută pe internet a devenit virală și s-a transformat într-o adevărată provocare pentru internauții din întreaga lume. Puțini sunt cei care au reușit să descopere câte triunghiuri sunt în imaginea de mai sus.

Încearcă să descoperi câte triunghiuri sunt în această fotografie

sursa foto: Shutterstock

Cu siguranță ai trăit măcar o dată senzația că orele de geometrie de la școală sunt o adevărată provocare, mai ales atunci când trebuie să privești și să analizezi figurile „în spațiu”. Cei cu gândire bună la matematică se vor descurca de minune să găsească toate triunghiurile din poza de mai sus, dar asta nu înseamnă că cei mai puțini pasionați de geometrie nu vor reuși să afle răspunsul corect.

Câte triunghiuri sunt în imaginea de mai sus, de fapt

Privește și tu imaginea de mai sus și încearcă să descoperi și să numeri atent câte triunghiuri se află în imaginea de mai sus, care a apărut pe internet în urmă cu ceva timp și a făcut înconjurul lumii.

În general, oamenii sunt ființe curioase și dornice să „aibă dreptate”, așa că orice iluzie optică, problemă de matematică sau puzzle logic reprezintă o provocare ce aduce o satisfacție imensă atunci când își află răspunsul corect. Aceste mici „teste” de perspicacitate sunt extrem de populare mai ales pe rețelele de socializare, acolo unde utilizatori de pretutindeni se iau la întrecere, în dorința de-a descoperi răspunsul bun.

Citește și: Cea mai tare iluzie optică a momentului. Găsește leopardul din imagine

Una dintre cele mai frecvente astfel de provocări pentru mintea umană este și poza de mai sus, ce cuprinde un triunghi secționat. La prima vedere poate că ești tentat să crezi că vezi un singur triunghi, dar răspunsul corect te va surprinde.

Ca să îți fie mai ușor te sfătuim să desenezi figura de mai sus și să folosești un instrument de scris pentru a descoperi soluția problemei.

Citește și: Testul de personalitate care va scoate la iveală calitățile tale! Animalul pe care îl vezi primul spune totul despre tine

Unii văd patru triunghiuri, alții 12, 16 sau chiar 18 sau 22. Dacă te-ai descurcat îndeajuns de bine, atunci cu siguranță ai ajuns la concluzia că în poza de mai sus sunt 18 triunghiuri de mărimi și forme diferite.

Uneori, creierul uman este predispus să observe mai rapid imaginile sau elementele cu care este mai familiarizat. Există momente în care jocul de lumini, nuanțe sau umbre pot „juca feste”, păcălind ochiul uman sau percepția. Mai mult decât atât, desenele geometrice pot deveni și ele adevărate provocări pentru cei care nu văd lucrurile atât în detaliu, cât și în ansamblu.

Citește și
alec baldwin sta pe un scaun si are un microfon
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
audrey-kevin-colaj
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole
Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” a Marii Britanii. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri