Antena Căutare

Ce au găsit oamenii de știință în cuiele cu care ar fi fost crucificat Iisus

Oamenii de știință au dezvăluit că au descoperit fragmente de oase și lemn în cuiele despre care se spune că ar fi fost răstignit Iisus.

Ce au găsit oamenii de știință în cuiele cu care ar fi fost crucificat Iisus
Ce au găsit oamenii de știință în cuiele cu care ar fi fost crucificat Iisus | Profimedia Images

Aceste cuie au fost descoperite într-o peșteră din Ierusalim. În anul 1990, când peștera a fost cercetată pas cu pas, aceste cuie lipseau. Câțiva ani mai târziu, însă regizorul Simcha Jacobovici a spus că a găsit aceste cuie și susține el, ele au fost folosite la crucificarea lui Iisus, iar mai apoi le-a folosit și el în filmul documentar din anul 2011, Nails of the Cross.

La vremea respectivă, oamenii de știință au respins teoria regizorului, negând că acele cuie găsite de Jacobovici sunt aceleași cu cele din peștera de la Ierusalim, locul unde se spune că a fost îngropat Iisus.

Acum însă, un nou studiu a ajuns la concluzia că acele cuie sunt aceleași și că cel mai probabil ele au și fost folosite pentru răstignirea cuiva.

Aryeh Shimron este cercetătorul care a scos la iveală acest lucru și spune că a ajuns la această concluzie după ce a comparat materialul cuielor cu cel din mormântul lui Iisus. Mai mult decât atât, el susține că acest lucru este clar și datorită faptului că structra peșterilor diferă, în funcție de topografie, compoziția solului din zonă, microclimatul și vegetația vecină. În consecință, peșterile au proprietăți fizice și chimice distincte.

"Analiza noastră demonstrează în mod clar și fără echivoc că aceste materiale sunt identice din punct de vedere chimic și fizic cu cele care, de-a lungul secolelor, s-au găsit în cuiele folosite pentru răstignire", a completat Shimron.

Israel Antiquities Authority susține că studiul este cel puțin interesant și că le dă de gândit: "Cu toate acestea, nu a fost dovedită o legătură directă cu această peșteră."


INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce a pățit un bărbat de 31 de ani care a luat supradoză a substanței Viagra cumpărată de pe Internet. Condiția sa e irev... Ea este femeia cu tatuaje pe tot corpul. Care este suma colosală pe care a investit-o în pasiunea ei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x