Antena Căutare

Ce avere are cea mai modestă familie regală. Cu toții folosesc mijloacele de transport, iar copiii au învățat la școala publică

Nu toate familiile regale au un stil de viață opulent și excesiv, așa cum este și cazul celei norvegiene.

printul mostenitor al norvegiei merge cu transportul in comun Galerie
Nu toate familiile regale au un stil de viață opulent și excesiv, așa cum este și cazul celei norvegiene. | Profimedia

Familia regală a Norvegiei deține nouă case și cheltuie cu puțin peste 7 milioane de dolari pe an pentru întreținerea lor, în timp ce casa regală britanică cheltuie 500 de milioane de dolari pe an pentru întreținerea a 26 de conace de lux, relatează presa străină.

Citește și: Prinţesa Eugenie a Marii Britanii este însărcinată a doua oară! Reacția Familiei Regale la aflarea veștii

Cum trăiește cea mai modestă familie regală din Europa și ce avere netă au acumulat până acum

Regele Harald al Norvegiei a fost de trei ori olimpic, câștigând chiar și locul al doilea la Campionatele Mondiale de navigație de la Toronto la 79 de ani. Majestatea Sa a plecat într-o vacanță de surfing pentru a-și sărbători cea de-a 80-a aniversare.

Familia regală norvegiană locuiește, în prezent, la Palatul Regal din Oslo. Reședința a fost construită inițial la începutul secolului al XIX-lea iar astăzi este formată din 173 de camere diferite (inclusiv propria capelă), notează Yahoo.com.

Regele Harald și regina Sonja au doi copii: prințul moștenitor Haakon și Prințesa Märtha Louise. Deși prințesa Märtha este mai în vârstă, prințului Haakon îi revine rândul pentru a moșteni tronul Norvegiei.

Nu toate familiile regale au un stil de viață opulent și excesiv. Cunoscută ca una dintre cele mai modeste monarhii din lume, familia regală a Norvegiei duce o viață mult mai „săracă” în comparație cu omologii lor regali.

Averea netă a familiei regale a Norvegiei este de 30 de milioane de dolari. Menținerea monarhiei ar reduce statul cu 72,3 milioane de dolari pe an, care include securitatea personală și cheltuielile casei regale oficiale.

Aceste cifre sunt departe de cele laudate de familiile regale mai bogate, precum cele din Marea Britanie (500 de milioane de dolari), Monaco (1 miliard de dolari) sau Arabia Saudită (1,4 trilioane de dolari).

Prințul moștenitor Haakon este căsătorit cu prințesa moștenitoare Mette-Marit. Ambii au doi copii, pe prințesa Ingrid Alexandra și pe prințul Sverre Magnus.

Citește și: Deși spune că-și vrea familia înapoi, Prințul Harry ar putea rata o oportunitate de a-și reîntâlni rudele: „Mingea e la ei”

La 84 de ani, regele Harald este binecunoscut pentru că a participat la Jocurile Olimpice. Majestatea Sa încă navighează și chiar a concurat și a câștigat premiul al doilea la Campionatele Mondiale de navigație din Toronto la vârsta de 79 de ani. În anul următor, și-a luat familia într-o excursie de surfing în Africa de Sud pentru a sărbători cea de-a 80-a aniversare.

Familia regală norvegiană a reușit să păstreze nouă proprietăți private impresionante, inclusiv Palatul regal din Oslo, o cabană de schi, o fermă situată în Bygdøy și o casă privată de vacanță pentru rege și regină.

Întrucât școala privată nu este larg răspândită în Norvegia, prințul moștenitor Haakon și prințesa Märtha Louise au urmat școlile publice la fel ca toți ceilalți copii.

Prințesa Ingrid Alexandra, care este a doua în linia de succesiune la tronul Norvegiei, a urmat o școală publică. Bunicul ei, Harald V, a urmat, de asemenea, o școală obișnuită pentru cineva de rangul său. Prințul moștenitor a studiat la Oslo Katedralskole (Școala Catedralei din Oslo) înainte de facultate.

În timp ce unele familii regale vor servicii de securitate și lucruri exclusive, membrii regali norvegieni au fost văzuți mergând cu transportul public și chiar având zboruri interne regulate la fel ca toți ceilalți. Cu alte cuvinte, nu este neobișnuit să stai lângă un prinț în avion sau în tren.

Familiei regale norvegiene îi place să organizeze petreceri intime când vine vorba de ziua de naștere și să fie declarată drept sărbătoare publică doar atunci când este un eveniment cu adevărat important.

I-a „furat” telefonul tatălui și și-a făcut de cap, iar apoi a venit o factură uriașă. Ce a putut să comande un copil de... Românul care a inventat o tehnică de furat banii din bancomate poate ajunge după gratii. Cât de departe a putut merge...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x