Antena Căutare

Tradiția bizară la care familia regală britanică trebuie să ia parte. De ce se cântăresc cu toții înainte și după masa de Crăciun

Membrii familiei regale a Marii Britanii respectă un ritual destul de neobișnuit înainte și după sărbătoarea Crăciunului.

colaj familie regala britanica, casa sandringham, friptura curcan Galerie
Tradiția bizară la care familia regală britanică trebuie să ia parte. De ce se cântăresc cu toții înainte și după masa de Crăciun | Profimedia, Shutterstock, Getty Images

Cu alte cuvinte, toți membrii Casei Regale trebuie să se cântărească, fiind un obicei care datează încă de la începutul anilor 1900, de pe vremea regelui Edward al VII-lea.

Citește și: Prințul William și Kate Middleton au lansat felicitarea de Crăciun. Detaliul ascuns din imaginea în care apar alături de copii

Tradiția care i-a uimit pe mulți dintre fanii Casei Regale. De ce sunt cântăriți membrii familiei regale înainte de Crăciun

O tradiție bizară spune că toți membrii familiei regale britanice trebuie să se cântărească înainte și după ce iau masa de Crăciun.

Obiceiul datează încă de pe vremea regelui Edward al VII-lea, când Majestatea Sa era preocupată de sănătatea oamenilor și voia să se asigure că fiecare dintre ei este hrănit bine de sărbători, scrie Insider.com.

În filmul Spencer (2021), în care actrița Kristen Stewart joacă rolul prințesei Diana, se observă cum personajele se cântăresc înainte și după masa de sărbători.

Potrivit experților regali, tradiția datează de peste un veac, iar scopul principal este de a vedea dacă toată lumea s-a simțit bine și a avut destulă mâncare. Masa de Crăciun a familiei regale britanice constă, printre altele, în friptura de curcan, tortul de ciocolată și ceaiul de după-amiază, potrivit BBC.com.

Până la moartea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Majestatea Sa îi îndemna pe oaspeți și pe membrii familiei regale să urce pe cântar, atât înainte, cât și după masa de Crăciun, luată într-una dintre reședințele lor, Casa Sandringham, Anglia.

Rămâne de văzut dacă tradiția va fi continuată și sub conducerea actualului rege Charles al III-lea.

Citește și: Ce ar putea păți Meghan Markle și Prințul Harry dacă documentarul lor va ”lovi” în Familia Regală. Regele Charles e hotărât

Cum își va petrece familia regală britanică sărbătorile din acest an

Kate Middleton și prințul William urmează să petreacă, împreună, Crăciunul la Sandringham, așa cum obișnuia Regina Elisabeta să păstreze tradiția.

Sunt primele sărbători fără cel mai longeviv monarh, însă asta nu înseamnă că nu se vor întâlni laolaltă toți membrii familie regale extinse, mai anunță presa străină.

Actualul rege Charles și regina consoartă Camilla vor organiza o altă masă pentru sărbători, mai exact la Castelul Windsor, unde va fi invitată familia regală extinsă.

Cei doi copii ai Camillei, Tom și Laura, au fost invitați la Sandringham anul acesta.

Pentru prima dată, se va ține un discurs de Crăciun al regelui Charles, iar specialiștii spun că va fi altfel față de cum obișnuia regina Elisabeta a II-lea să-l spună.

Este puțin probabil ca Meghan Markle și prințul Harry să se alăture rudelor lor la Sandringham, după ce a apărut documentarul despre ei pe o cunoscută platformă de streaming.

De curând, ducii de Sussex i-au adus mai multe acuzații familiei regale, inclusiv asupra personalului care lucrează pentru prințul William și care a informat presa în mod negativ.

Nu este clar dacă prințul Andrew, fratele regelui Charles al III-lea, va participa la festivitățile private de Crăciun ori să fie invitat să participe la slujba de la Sandringham, dar și la ședința foto de familie.

În anii trecuți, după ce veneau de la biserică, familia regală se întorcea la Sandringham pentru a lua masa de Crăciun. Tradiția spune că toți trebuie să intre în sală în ordinea rangului lor, în timp ce regina Elisabeta era considerată capul familiei regale.

Ignatul. Ce să nu faci în ziua de Ignat, pe 20 decembrie 2022, ca să îți meargă bine tot anul următor. Tradiții și super... O femeie a crezut că are apă în ureche, așa că a mers la spital. Asistenta s-a uitat, dar a observat că ceva se mișcă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x