Antena Căutare

Ce este creatura bizară cu consistență vâscoasă care a invadat plajele. Cercetătorii o privesc nedumeriți: „Nu am mai văzut”

O pată albă cu consistență vâscoasă a invadat plajele, iar cercetătorii nu au idee despre ce ese vorba. În timp ce unii spun că ar putea fi o „mână criminală”, alții au demarat investigațiile, însă până acum nu au descoperit ce este creatura bizară.

Galerie
O pată albă cu consistență vâscoasă a invadat plajele, iar cercetătorii încearcă să își dea seama despre ce este vorba | Facebook

Misterioase pete albe au apărut pe plajele din Newfoundland timp de peste o lună, declanșând o anchetă a autorităților canadiene.

În timp ce vizitatorii plajelor din această zonă sunt obișnuiți să observe resturile de pești din Atlantic aduse adesea la mal, de data aceasta, și ei, și oamenii de știință au fost nedumeriți de apariția bruscă a bucăților de material alb, adesea găsite acoperite de alge marine, nisip și pietricele, relatează dailymail.co.uk.

Ce este creatura bizară care a apărut de nicăieri și a invadat plajele. Nici cercetătorii nu au mai văzut așa ceva

Potrivit localnicului Stan Tobin, bulgării, care au început să apară aproximativ de pe data de 7 septembrie, au fost descriși ca mirosind a ulei vegetal și arătând „ca și cum cineva ar fi încercat să coacă pâine și ar fi făcut o treabă proastă”.

Articolul continuă după reclamă

Un alt bărbat din Newfoundland, Philip Grace, a declarat că arătau ca aluatul „touton”, referindu-se la o versiune locală a biscuiților prăjiți.

Citește și: Ce este creatura marină cu gheare ca de urs care s-a năpustit asupra unor turiste. Vietatea uriașă a creat spaimă

De asemenea, fenomenul bizar a apărut și în presa locală. The Globe and Mail notează că vietatea arată „ciudat de inflamabilă, cu o suprafață vâscoasă, carne fermă și spongioasă”. De asemenea, diminesiunea acestei creaturi poate diferi „de la un toonie (monedă de doi dolari) la marimea unor farfurii”.

Nenumărați detectivi amatori, oameni de știință în devenire și cetățeni îngrijorați și-au prezentat propriile teorii cu privire la proveniența petelor bizare.

Samantha Bayard, purtător de cuvânt al Environment and Climate Change Canada, a evocat posibilitatea unei „implicări criminale” în apariția aceste pete: „Dacă oamenii legii găsesc dovezi ale unei posibile încălcări a legislației federale de mediu, aceștia vor lua măsurile corespunzătoare în conformitate”.

În timp ce unii au spus că sunt ciuperci sau mucegai, alții au crezut că sunt făcute din ulei de palmier, parafină sau chiar ambergris - o substanță rară și valoroasă produsă de balene și utilizată în industria parfumurilor.

„Suntem destul de siguri că substanța misterioasă care a atras atenția presei nu este un burete de mare și nici nu are material biologic. Globul sau substanța sau orice ar fi, nu credem că este un burete, deoarece au existat oameni care l-au aprins pe foc și a ars. Ne gândim că trebuie să fie un fel de petrol acolo”, a adăugat și un cercetător.

Cu toate acestea, tot ce pot confirma oamenii de știință pentru moment este că petele nu sunt fabricate din nicio formă de hidrocarbură petrolieră, lubrifiant petrolier, biocombustibil sau biodiesel.

Citește și: Creatură cu cap de câine care merge în două picioare, surprinsă la marginea șoselei. Ce este vietatea înspăimântătoare

Mai multe teste sunt însă în curs de desfășurare și ar putea dura până la o lună.

„Este foarte misterios - ceva ce nu am mai văzut până acum și nu avem nicio idee despre ce ar putea fi”, a precizat și Nadine Wells, șefa de secție a grupului de cercetare ecologică marină.

Ce a urmat după ce doi turiști străini au dat peste un urs care părea blocat într-un parapet, pe Transfăgărășan: „Să îl ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 11 octombrie. Mădălin și Dilinca au câștigat 15.000 de lei pentru Teodor
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 11 octombrie. Mădălin și Dilinca au câștigat 15.000 de lei pentru Teodor Vineri, 11.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x