Antena Căutare

Ce este creatura înfiorătoare care a ieșit din adâncurile mării. Interiorul i se mișca frenetic când a fost adusă de valuri

O creatură înfiorătoare a eșuat pe plajele din Marea Britanie. Ce spune experții despre aparițiile bizare ale acestor fiare marine.

imagine cu meduza Galerie
Creatura înfiorătoare care a ieșit din adâncurile mării. Interiorul i se mișca frenetic când a fost adusă de valuri. | Profimediaimages.ro

Pe măsură ce temperaturile mărilor din UK continuă să crească într-un ritm alert, sunt observate o serie de specii marine neobișnuite și exotice care migrează înspre Marea Britanie, cum ar fi meduze, rechini și broaște țestoase.

Astfel de ființe vii vor vizita apele britanice în număr tot mai mare în anii următori din cauza creșterii temperaturii mării, a afirmat un biolog marin. O serie de specii marine neobișnuite vizitează mai des țărmurile dacă tendințele actuale continuă, a declarat Frankie Hobro, proprietar și director al Anglesey Sea Zoo, Brynsiencyn.

Citește și: Ce este creatura bizară cu corp de om și piele albastră din apropierea unui bazin. Localnicii susțin că au văzut lucruri ciudate

Din cauza încălzirii apelor, apar creaturi ciudate. Ce este fiara marină eșuată care a speriat turiștii

În condițiile în care mările Marii Britanii se află în prezent în mijlocul unui val de căldură marină extraordinar, o creatură plutitoare cu un aspect înfricoșător, care se găsește de obicei în oceanele tropicale și subtropicale, a apărut deja pe plaje, potrivit Mirror.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În ultimele luni, un număr mare de meduze au fost observate pe coasta de vest a Țării Galilor, în timp ce trei balene Minke au fost văzute înotând în largul Anglesey și pe coasta Golfului Cardigan pe 15-16 iunie.

"Meduzele de tip butoi sunt cele mari pe care le vedem adesea eșuate pe plaje", a spus Frankie. "Sunt meduze de apă rece și sunt printre primele care ajung pe coastele britanice. Pe măsură ce temperatura mării crește".

"Dacă tendința de încălzire continuă, în următorul deceniu vom asista la o schimbare în diversitatea vieții marine din apele britanice. Vedem deja pești puffer (otrăvitori) și triggerfish prinși aici în uneltele pentru homari, iar numărul lor va crește probabil.

Pericol pentru turiști. Creaturi marine otrăvitoare se apropie de țrăm

Pe măsură ce temperaturile mării cresc, Frankie crede că mai mulți pești și meduze otrăvitoare ar putea vizita țărmurile, ceea ce ar putea reprezenta o problemă pentru cei care frecventează plajele și pentru cei care înoată în mare.

"Suntem destul de norocoși aici, în Marea Britanie, deoarece speciile care locuiesc în apele britanice sunt în mare parte benigne", a spus Frankie. "Acest lucru s-ar putea schimba în anii următori și, în prezent, NHS nu este cu adevărat pregătit pentru înțepături și mușcături otrăvitoare de pești și meduze."

Citește și: Momentul în care o fiară marină bizară este surprinsă la suprafața apei. Imaginile care au speriat localnicii. Ce se vede

Unele dintre aceste creaturi pot reprezenta chiar un risc mai mare pentru cei care se află pe plajă, relatează NorthWalesLive. Potrivit directorului Frankie, grădina zoologică marină a monitorizat apele din strâmtoarea Menai în ultimii 16 ani, iar temperaturile au crescut în mod constant.

"În lunile august-septembrie, am avut temperaturi ale apei de 18-19C și, ocazional, de 20C", a spus Frankie. "Acestea sunt ceea ce te-ai aștepta să vezi în Marea Mediterană.

"Pe măsură ce marea continuă să se încălzească, suntem nevoiți să pornim mai devreme în timpul anului răcitoarele din rezervoarele de apă pentru ca temperaturile apei să se răcească pentru speciile noastre marine native. Înainte, răcitoarele erau pornite la sfârșitul lunii mai sau chiar în iunie, acum sunt pornite încă din aprilie."

"Pe măsură ce apele se încălzesc, iar aria lor de răspândire se extinde, creaturile vor fi din ce în ce mai numeroase și este posibil să vedem exemplare mai mari, mai mature", mai spune el.

Citește și: Intriga de pe litoral. Obiectul misterios din imagine ascunde o creatură care devine uriașă. Așa arată oul pe care îl depune

Test de personalitate viral. Descoperă ce arată forma degetelor de la picioare despre tine, de fapt... Iluzie optică virală! Crezi că poți să găsești broasca țestoasă din imagine? Unde se ascunde aceasta, de fapt. Iată răsp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x