Antena Căutare

Ce este semnul uriaș de întrebare care a apărut pe cerul nopții. Astronomii din întreaga lume au privit imaginile nedumeriți

În imaginile care au fost făcute publice recent de NASA se poate observa pe cer un uriaș semn de întrebare, care i-a lăsat pe astronomii din întreaga lume nedumeriți.

imagine cu semnul intrebarii pe cer Galerie
Ce este, de fapt, semnul de întrebare uriaș care a apărut pe cerul nopții | Profimedia

În decembrie 2021, telescopul spațial James Webb era lansat pe orbită pentru a strânge informații valoroase despre originile universului, însă ceea ce a surprins în spațiu a ridicat și mai multe semne de întrebare, la propriu. În imaginile care au fost făcute publice recent se poate observa pe cer un uriaș semn de întrebare, care i-a lăsat pe astronomii din întreaga lume nedumeriți, iar pe cei interesați de existența unei alte forme de viață în Univers și mai intrigați.

Ce este, de fapt, semnul de întrebare uriaș care a apărut pe cerul nopții

Echipa care operează telescopul de la Agenția Spațială Europeană a dat recent publicității o imagine care oferă cea mai detaliată privire până acum asupra a două stele tinere aflate în formare și situate la aproximativ 1470 de ani lumină de Pământ, în Constelația Vela, raportează news.com.au.

Cele două stele extrem de strălucitoare, numite Herbig-Haro 46/47, au fost surprinse fiind înconjurate de un disc de material care le „hrănește” pe măsură ce cresc, timp de milioane de ani.

Citește și: Minge de foc apărută pe cer în timpul nopții. Fenomenul neobișnuit a fost surprins de camerele de supraveghere ale unei case

Însă chiar sub ele, în fundalul imaginii uimitoare din spațiul îndepărtat, se afla un obiect care semăna uimitor de tare cu un semn de întrebare uriaș, roșu, suspendat pe cerul nopții.

„Obiectul” neindetificat i-a lăsat până și pe specialiștii cu multe întrebări după ce au văzut îmaginile. În același timp, cei pasionați de teoriile conspiraților și de extratereștii au propriile lor teorii legate de faptul că acesta ar fi semnul că nu suntem singuri în Univers.

„Cel mai probabil este o galaxie îndepărtată sau două galaxii care interacționează. Este posibil ca interacțiunile lor să fi cauzat forma distorsionată a unul semn de întrebare”, au declarat pentru space.com reprezentanții Institutului de Știință al Telescopului Spațial din Baltimore, potrivit sursei citate.

Mai mult, specialiștii au spus că nuanța roșie a figurii indică faptul că, indiferent ce ar fi, acesta se află la o distanță foarte mare. Poate fi chiar prima dată când „obiectul” este observat de oameni.

Telescopul James Webb are capacități incredibile și poate afișa obiecte aflate la distanțe uimitoare. Imaginile sale de înaltă rezoluție, aproape de infraroșu, îi permit să privească în zonele îndepărtate ale universului, observând galaxii la distanță de 13,4 miliarde de ani lumină în spate, care au existat la doar 420 de milioane de ani după Big Bang.

„Poate fi chair prima dată când vedem acest obiect specific”, au spus reprezentații. „Ar fi necesară o monitorizare suplimentară pentru a afla ce este cu adevărat. Webb ne arată multe galaxii noi, îndepărtate, așa că mai sunt multe descoperiri noi de făcut!”

Citește și: Fenomenul neobișnuit care a apărut pe cer, sub forma unui curcubeu. Ce se vede, de fapt, în imagini

Matt Caplan, profesor asistent de fizică la Universitatea de Stat din Illinois, a declarat pentru aceeași sursă că obiectul ar putea fi două galaxii care se contopesc.

„Cele două figuri distincte ar putea să fuzioneze cu ușurință galaxii în fundal, partea superioară a semnului de întrebare fiind parte a unei galaxii mai mari, perturbată în mod curent”, a spus dr. Caplan.

Un tânăr care cântărea 610 kilograme a doborât un record slăbind 547 de kilograme. Cum arată astăzi Khalid bin Mohsen Sh... O femeie din Dubai le-a arătat internauților cum arată o zi din viața ei de casnică: „A fi fabuloasă este o ocupație”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x