Antena Căutare

Fenomenul neobișnuit care a apărut pe cer, sub forma unui curcubeu. Ce se vede, de fapt, în imagini

Imaginile cu un nor ce părea să strălucească în nuanțe de curcubeu s-au viralizat pe Tiktok. Mulți au spus că acestea sunt trucate, însă adevărul este că fenomenul chiar a avut loc.

colaj de imagini cu un curcubeu de foc surprins pe cer Galerie
Imaginile cu un nor ce părea să strălucească în nuanțe de curcubeu s-au viralizat pe Tiktok. Mulți au spus că acestea sunt trucate, însă adevărul este că fenomenul a avut loc. | Captura TikTok

Curcubeu de foc, așa se numește fenomenul care a putut fi observat pe cerul senin. Iată cum se formează și de ce culorile sunt mai strălucitoare decât cele ale unui curcubeu clasic.

Citește și: Ce condiție a impus un restaurant clienților pentru a le oferi mese gratis. Poliția a intervenit imediat

Fenomenul neobișnuit care a apărut pe cer, sub forma unui curcubeu. Ce se vede, de fapt, în imagini

Curcubeele de foc sunt, de fapt, nori irizați, un fenomen relativ rar cauzat de picăturile de apă de dimensiuni aproape uniforme. Pentru ca un nor să fie irizat, toate picăturile trebuie să aibă o dimensiune aproape uniformă.

Fenomenul norilor irizați are un mecanism similar cu formarea curcubeului și rezultatul nu este foarte diferit, cel puțin în ceea ce privește colorarea.

Citește și: Ea e modelul care se laudă că bustul său imens este 100% natural | Foto. „Dar mă gândesc să îmi pun silicoane în viitor”

Norii curbează lumina într-un fenomen de difracție, iar aceasta se împarte în mai multe lumini de undă, care sunt, de fapt, culorile acelea spectaculoase.

Nuanțele se aseamănă cu cele ale curcubeului sau cu cele observate în bulele de săpun și în uleiul de pe suprafața apei. Culorile sunt de obicei pastelate, dar pot fi foarte vii sau amestecate între ele, uneori perlate.

Acest fenomen spectaculos se observă cel mai adesea în norii Altocumulus, Cirrocumulus, Lenticular și Cirrus.

Citește și: Un turist a vrut să facă un selfie, dar camera a surprins ceva bizar pe fundal. Omul s-a mirat când a văzut ce a apărut pe fundal

Din păcate, atunci când apare în apropierea soarelui, efectul poate fi dificil de observat, din cauza luminii puternice.

Indicat este să purtați speciali de protecție atunci când acoperiți soarele cu mâna sau cu un obiect, pentru a admira fenomenul norilor irizați.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un bărbat a descoperit în casa lui o capsulă a timpului veche de 49 de ani! Peste ce a dat când a deschis-o... Ce a răspuns un robot, întrebat dacă se va răzvrăti împotriva oamenilor. Reactia lui i-a înspăimânat pe cei prezenți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x