Bebeluşii născuţi prin cezariană prezintă un risc sporit de a suferi de astm şi diabetul de tip 1. Cercetătorii de la Universitatea Alberta din Canada au studiat dacă bacteriile din intestin joacă vreun rol.
Prima expunere a copilului la bacterii are loc atunci când acesta traversează canalul vaginal al mamei. De asemenea, bebeluşul obţine alte bacterii de la mama sa în urma alăptării. Astfel, intestinul copilului începe să fie populat cu bacterii benefice care joacă un rol crucial în dezvoltarea sistemului imunitar.
Un copil care se naşte prin cezariană nu "beneficiază" de aceste bacterii. Studii mai vechi arată că bebeluşii născuţi prin cezariană prezintă un risc mai mare de astm, alergii alimentare, boala celiacă şi diabetul de tip 1. Aceşti copii sunt totodată mai predispuşi la obezitate.
Deşi este nevoie de mai multe studii pentru a confirma rezultatele obţinute de cercetători, aceştia speră că această cercetare îi va face pe oameni să ia în calcul naşterea naturală.
Sursa: descopera.ro
"Vine SFÂRŞITUL LUMII, iar omenirea va fi NIMICITĂ!". Profeţia din Apocalipsa Sfântului Ioan și semnele Apocal... Cum arată viaţa intimă a siamezilor. Dezvăluirile unui doctor: "Nu simt la fel de mult"...