Antena Căutare

Ce le transmite un polițist oamenilor care au stat să filmeze agonia unor copii: „Dacă ai vreodată nevoie de ajutorul...”

Chiar am ajuns un popor fără inimă? În loc să-i ajutăm pe alții, scoatem telefoanele să filmăm, să nu cumva să ratăm ocazia de a mai strânge câteva like-uri pe Facebook? Un polițist a transmis un mesaj dur celor pe care i-a văzut filmând o maşină implicată într-un accident rutier.

Chiar am ajuns un popor fără inimă? În loc să-i ajutăm pe alții, scoatem telefoanele să filmăm, să nu cumva să ratăm ocazia de a mai strânge câteva like-uri pe Facebook? Un polițist a transmis un mesaj dur celor pe care i-a văzut filmând o maşină implicată într-un accident rutier, în care se aflau doi copii de trei ani, doi copii de 13 ani, mama şi tatăl acestora.

„Nu vă puteţi imagina sau trăi sentimentele ce te încarcă în momentul în care scoţi acei copii şi tot ce îţi doreşti este ca ei să fie bine”, a scris polițistul, despre momentul în care a sărit din mașină să dea o mână de ajutor.

Când s-a uitat în jur, a văzut că cei mai mulți dintre șoferii care opriseră lângă locul în care se produsese accidentul nu o făcuseră din grijă pentru victime, ci din dorința de a filma agonia unor copilași.

„Bă românule care ai avut bani de un smartphone jmecher şi de ultima generaţie, ce suflet ai tu (...) să scoţi telefonul din buzunar şi să filmezi (...) suferinţa a doi copii mici în vârstă de trei ani răniţi care se zbat să trăiască? Tu (...) nu ai copii acasă, nu ai copii în familia ta? Atât te duce capul (...) să faci când vezi aşa ceva? Ce înseamnă mă filmarea aia pentru tine? Te duci acasă şi arăţi filmarea cu acei copii prietenilor tăi (...) aşteptând un soi de confirmare? Băi (...) nu îţi doresc răul că nu asta e menirea mea, dar dacă vreodată vei avea nevoie de ajutorul celor din jur, sper din tot sufletul ca cei care vor fi acolo să stea toţi cu mâinile pe telefon aşa cum ai făcut tu!”

În final, poliţistul îşi exprimă speranţa că situaţia pe care a descris-o va da de gândit măcar câtorva oameni, chiar dacă mesajul lui nu va ajunge la acele persoane „care s-au aflat ieri acolo şi s-au comportat ca nişte oameni fără suflet, încurcându-mă pe mine şi pe toţi cei aflaţi la faţa locului”.

„Le mulţumesc celor 20 de procente care au fost acolo şi au ajutat atât cât au ştiut şi m-au întrebat cum şi ce trebuie făcut. Din păcate textul ăsta nu a fost pentru voi ci pentru procentajul ăla mai mare”, a încheiat poliţistul.

Schiţă abandonată, descoperită sub o pictură celebră a lui Leonardo da Vinci... Locul tragediei din Apuseni, transformat în atracție turistică. „Drumul lui Iovan”, șoseaua ce atinge norii, a fost fina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x