Antena Căutare

Locul tragediei din Apuseni, transformat în atracție turistică. „Drumul lui Iovan”, șoseaua ce atinge norii, a fost finalizat - Video

Opt kilometri de asfalt au transformat locul unei tragedii într-o atracție turistică. „Drumul lui Iovan”, șoseaua spectaculoasă din Apuseni, îi duce pe șoferi până la locul tragediei aviatice din 2014, în care au murit pilotul Adrian Iovan și Aura Ion, studenta care visa să salveze vieți.

Opt kilometri de asfalt au transformat locul unei tragedii într-o atracție turistică. „Drumul lui Iovan”, șoseaua spectaculoasă din Apuseni, îi duce pe șoferi până la locul tragediei aviatice din 2014, în care au murit pilotul Adrian Iovan și Aura Ion, studenta care visa să salveze vieți.

România are un nou drum turistic. DC 204, cel ce face legătura între Horea şi Petreasa, satul aflat la cota 1600, a fost proaspăt asfaltat. Porțiunea de șosea de opt kilometri a fost denmită „Drumul lui Iovan”, în cinstea pilotului Adrian Iovan, mort în tragedia aviatică de acum cinci ani.

Sâmbătă, 17 august, va avea loc slujba de sfinţire a DC 204, „Drumul lui Iovan”, în cadrul evenimentului „Târgul Lemnarilor din Apuseni”.

„Drumul lui Iovan” pornește din inima comunei Horea, trece pe lângă Dâmbul lui Gâf, este foarte abrupt în câteva locuri, deosebit de spectaculos şi traversează o zonă foarte frumoasă, fiind asfaltat până la limita dintre judeţele Alba şi Cluj, la o altitudine de aproximativ 1.600 metri.

După ce se termină asfaltul, cei care se aventurează încă un kilometru pe un drum de pământ pot ajunge până la locul unde s-a prăbușit, pe 20 ianuarie 2014, avionul pilotat de Adrian Iovan. Acesta, alături de studenta Aura Ion şi-au pierdut viaţa în acel tragic accident aviatic.

Un altar de lemn, de aproximativ 12 metri pătrați, a fost ridicat de moții din Zânzeşti şi Giurgiuţ. În fiecare an, în preajma zilei de 20 ianuarie, se organizează slujbe de pomenire a celor două victime.

Modernizarea drumului comunal a costat peste 6 milioane de lei, bani acordaţi din fonduri guvernamentale.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce le transmite un polițist oamenilor care au stat să filmeze agonia unor copii: „Dacă ai vreodată nevoie de ajutorul...... Un polițist a găsit pe autostradă un șofer care oprise să se joace pe opt telefoane simultan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x