Antena Căutare

Ce se întâmplă, pas cu pas, în corp când o persoană se stinge din viață

”Ce se întâmplă după ce o persoană trece în neființă?” este una dintre întrebările pe care fiecare om și-o adresează măcar o dată în viață.

om de stiinta in laborator Galerie
Desigur, există o mulțime de teorii legate de viața de apoi și ce se întâmplă cu spiritul după ce corpul se stinge | Shutterstock.com

Desigur, există o mulțime de teorii legate de viața de apoi și ce se întâmplă cu spiritul după ce corpul se stinge. Dar te-ai întrebat vreodată ce schimbări fizice au loc în corp atunci când inima încetează să mai bată?

Ce procese au loc în corp după deces

Site-ul List 25 scrie că un proces de ”putrefacție” ia start pe măsură ce corpul începe să se descompună. Și, oricât de neplăcută este ideea, toate modificările care au loc sunt fascinante. Iată-le pe cele mai importante:

Inima se oprește și sângele se coagulează

Când inima nu mai bate, o persoană este declarată oficial decedată de către medici. Odată ce acest lucru se întâmplă, toate părțile corpului încep să moară treptat.

Citește și: Cum arată toaleta unui polițist reținut pentru luare de mită. Bărbatul suspect pentru corupție are vas din aur | Foto

Sângele nu va mai fi pompat de către inimă, așa că se acumulează în artere și vene.

Corpul își schimbă culoarea

Când sângele nu mai este pompat în corp, corpul ajunge să aibă o culoare diferită. Nu doar asta, dar vor exista două tonuri căci în partea inferioară, din cauza gravitației, se acumulează sângele.

Efectul face ca pielea să pară învinețită pe alocuri, în timp ce alte părți vor arăta foarte palide, respectiv acolo de unde sângele s-a scurs.

Algor mortis

Acest fenomen se întâmplă atunci când corpul începe să se răcească. Temperatura normală ar trebui să se învârtă în jurul valorii de 37 grade Celsius. Odată inima e oprită și declarat decesul, corpul pierde cu aproximativ 0,8 grade Celsius pe oră.

Acest proces este, de asemenea, cunoscut sub numele de ”frigul morții”.

Citește și: Ce ascunde la subsol această casă abandonată. Nimeni nu se aștepta să găsească așa ceva

Rigor mortis

La câteva ore după moarte, se instalează rigor mortis, și trupul devine rigid. De ce? Pentru că nivelurile de adenozin trifostat scad. De regulă, procesul începe cu rigidizarea pleoapelor și a mușchilor gâtului.

Răsucirea

Chiar dacă o persoană este decedată, corpul său poate încă să se zvârcolească și să se miște la câteva ore după moarte. Mișcările mici apar pe măsură ce mușchii încep să moară, deoarece țesutul muscular începe să se contracte.

Dacă câțiva mușchi se contractă în același timp, poate părea că trupul se mișcă.

Țesutul de la nivelul feței se umflă

În mod ironic, atunci când o persoană moare, pielea de pe față se întinde și liniile încep să se retragă.

Intestinele se golesc singure

În timp ce cea mai mare parte a corpului se strânge din cauza rigor mortis, există unele părți care se relaxează, inclusiv sfincterul. Asta pentru că el e controlat de creier și, în absența lui, acesta începe să facă ce vrea.

Apar mirosurile urâte

Toată lumea știe că trupurile neînsuflețite nu miros frumos, dar puțini știu ce cauzează izurile. Acesta sunt rezultatul morții celulelor din organism care eliberează enzime pentru a anunța bacteriile și ciupercile.

Ca răspuns, cele din urmă răspund și sunt atrase de corp. Atunci, totul începe să se descompună și sunt degajate izuri.

Citește și: Un bărbat a aflat că soția îl înșală de pe Netflix. Cum s-a dat de gol femeia

Bacteriile atacă intestinele

Intestinul uman este plin de bacterii. Când o persoană este în viață, sistemul imunitar ține bacteriile sub control. Dar, odată ce o persoană a murit și sistemul imunitar nu mai funcționează, bacteriile încep să mănânce intestinele.

Umflarea ochilor și a limbii

De parcă acest proces nu ar fi fost suficient de nedemn, descompunerea intestinelor eliberează gaze. Aceste gaze determină apoi umflarea globilor oculari și a limbii, ceea ce, la rândul său, determină deschiderea gurii.

Putrefacția

Putrefacția se întâmplă atunci când celulele continuă să se descompună și coeziunea țesuturilor se pierde.

Cum arată toaleta unui polițist reținut pentru luare de mită. Bărbatul suspect pentru corupție are vas din aur | Foto... Daria Rudakova, artista care le face pe femei să se simtă și mai frumoase decât sunt. Tehnica prin care le întinerește...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x