Antena Căutare

Cel mai bun prieten al omului: PORCUL

Poate pare greu de crezut, dar este pe cat se poate de adevarat. Porcul si mistretul au multe in comun cu oamenii: stiu sa se adapteze, colonizeaza teritorii si adesea isi strica propriul habitat

Daca v-ati gandit pana acum ca cel mai bun prieten al omului este cainele, v-ati inselat amarnic. O analiza recenta demostreaza ca genomul porcului domestic si cel al mistretului, adica particularitatile lor genetice au multe in comun cu oamenii: stiu sa se adapteze, colonizeaza teritorii si adesea isi strica propriul habitat.

Porcul este apropiat de om si din punct de vedere anatomic si fiziologic. Este deja utilizat pentru ingrijirea medicala a oamenilor, in chirurgia cardiaca (valvele aortice) si producerea de heparina (anticoagulant).Aceasta apropiere recomanda porcul ca pe un bun candidat pentru grefa de organe.

Mai mult, analiza a demonstrat o relatie intre om si porc si in ceea priveste un numar de mutatii implicate in bolile umane, cum ar fi obezitatea, diabetul, Parkinson sau Alzheimer.

Rezultatele cercetarii sunt clare. Ne convine sau nu, suntem mai apropiati de porci decat de alte animale, asa cum ne-ar fi placut sa credem!

Foto: Hepta

Moneda de argint de la BNR, dedicata lui George Emil Palade... Misterul unei fotografii din 1865. Un personaj a fost "lipit' in imagine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x