Antena Căutare

Cele mai clare imagini de pe Marte. Fotografii care îți taie respirația surprinse recent pe Planeta Roșie

Trei dintre roverele trimise de NASA au reușit să surprindă unele dintre cele mai clare imagini 4K cu Planeta Roșie.

rover pe marte
Cele mai clare imagini de pe Marte. Fotografii care îți taie respirația surprinse recent pe Planeta Roșie | profimedia

Ani de-a rândul oamenii de știință de la NASA au trimis în spațiu rovere echipate cu camere pentru a afla cât mai multe detalii vizuale despre Marte, inclusiv relieful, culoare rocilor, dacă există sau nu apă și cât de prietenoasă ar fi planeta pentru o eventuală migrare a omenirii acolo.

Video cu imagini la rezoluție 4K

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Toate imaginile adunate de rovere au fost puse cap la cap și transformate într-un video pentru a arăta umanități imagini uluitoare cu priveliști de pe Marte. Videoclipul de 10 minute creat de ElderFox Documentaries include imaginile capturate de roverele Curiosity, Spirit și Opportunity.

Video-ul a fost făcut cu ajutorul a peste 1.000 de imagini de înaltă calitate, imagini ce au fost surprinse în 2019. În fotografii apar cele mai faimoase locații de pe Planeta Roșie, precum craterul Santa Maria, Vârful Burns și Marathon Valley Entrance.

Naratorul video-ului spune că aceasta este prima oară când a fost randat un videoclip ce include materiale la rezoluția 4K. Ceea ce este de-a dreptul remarcabil e faptul că doar roverul Curiosity este complet functional, în timp ce Opportunity și Spirit pot doar să trimită imagini înapoi pe Pământ fără să se mai poată mișca. Acestea două au rămas înțepenite în noroi.

Cel care a montat acest videoclip a povestit că roverele care au rămas înțepenite în noroi sunt în zona denumită Glen Torridon, zonă cunoscută de savanți pentru abundența noroiului. Faptul că există acum noroi acolo înseamnă că în trecut a existat apă pe Marte.

Roverul Perseverance va ajunge pe Marte

Publicarea acestui video vine după ce un alt rover a fost deja trimis către Marte și se află la 95 milioane de km de Pământ. Roverul Perseverance a fost lansat cu succes în spațiu de la Centrul Spațial Kennedy pe 30 iulie și ar trebui să ajungă pe Marte în Februarie 2021.

Noul rover va putea imortaliza imagini 4K, la fel ca celelalte 3 rovere, diferența constând în faptul că scopul lui de bază va fi să caute existența vieții microbiene pe Planeta Roșie.

Prin urmare, roverul Perseverance va căuta organisme vii de dimensiuni microscopice, dar și existența fosilelor ale unor astfel de ființe pe suprafața marțiană. În cazul în care acestea vor fi descoperite, ar putea fi prima descoperire a formei de viață extraterestră.

O astfel de descoperire ar fi una dintre cele mai importante din întreaga istorie a umanității. Noul video va fi păstrat în istorie ca o altă reușită a oamenilor de știință în drumul lor spre aflarea mai multor informații despre viața extraterestră.

Picturi vechi de 12.500 de ani, descoperite în adâncurile pădurii amazoniene din Columbia! Ce dezvăluie acestea... Cele mai frumoase femei din lume cu păr alb. Sunt trecute de prima tinerețe, dar impresionează cu aspectul lor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x