Antena Căutare

Cele mai controversate 10 pagini de Wikipedia

Wikipedia, o compilatie de pareri si fapte, este astazi vazuta ca o enciclopedie online creata de useri atotcunscatori. In realitate, fiecare pagina este creata de un utilizator de Internet care a mai auzit prin vecini un zvon, doua. Nu este de mirare ca unele postari primesc nenumarate modificari si restructurari. Iata care sunt paginile care au creat cele mai mari controverse de-a lungul timpului.

In versiunea engleza a site-ului, cea mai controversata pagina este cea despre fostul presedinte George W. Bush, spun cercetatorii de la Universitatea din Oxford. Cele mai multe modificari si “nemultumiri” online au fost in timpul campaniei electorale din 2004. In cele din urma, Wikipedia a fost nevoita sa blocheze pagina lui, ca si cea a rivalului John Kerry.

Urmatoarele pagini in top 10 se refera la anarhism, incalzire globala (implicatiile politice sunt disputate des), lista luptatorilor profesionisti de wrestling, SUA, Mohamed, Iisus si Crestinism. De asemenea, editorii Wikipedia modifica frecvent paginile despre circumcizie, “rasa si inteligenta”, doua subiecte care in general starnesc reactii acide.

In versiunea germana a site-ului, paginile despre Adolf Hitler si Scientologie intra in Top 10 controverse, dar cel mai fierbinte subiect de discutie al nemtilor este…“Croatia”.

In spatele paginilor Wikipedia, stau documente, fragmente din ziare si citate. Munca se bazeaza pe voluntariat, pe colaborarea pasnica dintre editori si cercetatori din toate colturile lumii, care incearca sa scoata adevarul la iveala. Wikipedia este unul dintre cele mai vizitate site-uri, avand zilnic peste 470 milioane de unici, iar mai mult de 77.000 de useri contribuie la extinderea lui.

Se poate! Un australian a devenit campion mondial la rezolvarea Cubului Rubik... Eroarea umana care a provocat tragedii. De la Titanic la accidentul din Spania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x