Antena Căutare

Eroarea umana care a provocat tragedii. De la Titanic la accidentul din Spania

O eroare umana, aparent simpla, a provocat, de-a lungul timpului, adevarate tragedii

Iata cinci transportatori care au pierdut controlul si au provocat evenimente ce au ramas in istorie:

1.Edward John Smith

Una dintre cele mai mari tragedii ale tuturor timpurilor este cea a Titanicului. A plecat din Southhampton pe 10 aprilie 1912, cu 2.227 pasageri la bord. Dupa doar patru zile, s-a izbit de un iceberg si s-a scufundat in trei ore. Viteza mare a fost una dintre cauzele care au dus la impactul cu sloiul de gheata. Atunci, 1.512 persoane si-au gasit sfarsitul in apele Oceanului Atlantic. Capitanul, Edward John Smith, era unul dintre cei mai buni ai acelor vremuri si nu a avut nicio intentie sa abandoneze nava.

2. Francesco Schettino

Costa Concordia era o nava apartinand companiei italiene Costa Cruise. Pe 2 septembrie 2005, cand a fost lansata, era cel mai mare vas de croaziera italian. A devenit cunoscuta in 13 ianuarie 2012, atunci cand a esuat in largul insulei Giglio. Chiar daca inca se mai investigheaza cazul, una dintre cauzele tragediei a fost ca Francesco Schettino, capitanul navei, s-a apropiat prea mult de coasta pentru a saluta niste prieteni. 32 de persoane au murit, iar 4.197 au fost evacuate. Atitudinea lui Schettino de a parasi nava a fost aspru criticata.

3. Antonio Garcia Luna

In varsta de 38 de ani, Antonio Garcia Luna a fost comandant al Spanair, iar tragedia in care a fost implicat a avut loc pe aeroportul Barajas din Madrid. Din nefericire, nava nu a trecut de etapa decolarii, din mai multe cauze, culpa fiind a pilotului.154 de oameni au murit. Doar 18 au fost salvati. Antonio Garcia Luna nu a supravietuit.

4. Jacob Veldhuyzen van Zanten

Los Rodeos este accidentul cu cel mai mare numar de victime din istoria aviatiei civile. Acesta s-a petrecut pe 27 martie 1977. Jacob Veldhuyzen van Zanten, un pilot exemplu al firmei KLM, nu a asteptat comenzile turnului de control si s-a avantat. S-a ciocnit cu un alt avion al PanAm. Toti pasagerii aeronavei sale si aproape toti din celalalt aparat de zbor au murit. In total, 583 de decese.

5. Francisco Jose Garzon

Spania, 24 iulie 2013, Santiago de Compostela, un tren a deraiat. Mecanicul de locomotiva, care a intrat cu 190 de kilometri la ora, intr-o curba limitata la 80, a provocat moartea a 79 de persoane. Alte 131 au fost ranite. Barbatul de 52 de ani avea o experienta de 30 ani in domeniu, insa se lauda pe profilul de Facebook cu "limitele" de viteza pe care le atingea.

Foto: hepta

Cele mai controversate 10 pagini de Wikipedia... Nu e gluma! S-a trezit cu o galeata uriasa KFC in curtea sa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x