Antena Căutare

Chirie cu doar un euro pe an în Germania. "Trebuie să ne rugăm, de trei ori pe zi, pentru sufletul bancherilor"

Nu este o glumă! Totul a fost posibil într-un cartier din Augsburg, construit în urmă cu aproape 500 de ani de Jakob Fugger "cel bogat", unul dintre cei mai influenţi bancheri ai vremii.

Acesta a dorit să le ofere o casă celor care nu aveau posibilități materiale. Chiria stabilită de el la acea vreme, în 1520, reprezenta echivalentul de astăzi a 88 de euro cenţi pe an.

Pentru a beneficia de un acoperiș deasupra capului, cei 142 de locuitori din Fuggerei ar fi trebuit să se roage, de trei ori pe zi, pentru sufletul şi bunăstarea bancherilor.

Exista chiar și o regulă, pe care dacă o încălcau, oamenii erau nevoiți să plateasca o amendă cuprinsă între 50 de euro cenţi şi un euro. Deoarece portile cartierului se închideau la 10 seara, cine întârzia suporta urmările.

Jakob Fugger a pus bazele unui fond caritabil pentru finanţarea acestui complex rezidenţial. La 500 de ani distanță, turiştii vin să viziteze Fuggerei, impresionați de cele auzite. Astăzi, cea mai mare sursă de venit este de 4 euro, prețul unui bilet pe care aceștia trebuie să îl achiziţioneze.

Jakob "cel bogat" a fost un bancher de succes, unul dintre cei mai bogați oameni din Europa. Familia a beneficiat, de pe urma sa, de o avere de peste 7 tone de aur și o mulțime de afaceri. Unele există și astăzi.

Sursa: Business Magazin

Ce frumos! A pozat CINCI planete în aceeași imagine! ”11 ani am așteptat clipa asta!”... Cea mai bătrână mamă din Marea Britanie a născut TRIPLEȚI. Imaginea bebelușilor a făcut înconjurul lumii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x