Antena Căutare

Cod roșu în România! O tornadă cu o forţă uriaşă a declanşat alertă în judeţul Călăraşi!

Fenomen devastator în România! O tornadă cu o forţă uriaşă a declanşat alerta de cod roşu în sudul României. Imaginile apocaliptice au fost surprinse în Drajna, judeţul Călăraşi, iar oamenii au fost martorii unui fenomen extrem de violent. 

Fenomen devastator în România! O tornadă cu o forţă uriaşă a declanşat alerta de cod roşu în sudul României. Imaginile apocaliptice au fost surprinse în Drajna, judeţul Călăraşi, iar oamenii au fost martorii unui fenomen extrem de violent.

Fenomenul a fost transmis în direct pe reţelele de socializare. În trafic, lângă Autostrada Soarelui, mai multe familii au privit îngrozite cum pâlnia se apropie de maşina lor. Un autocar aflat în apropierea tornadei s-a răsturnat. Zeci de oameni se aflau la bord, iar autorităţile au instituit codul roşu de intervenţie

Acestea sunt cele mai clare imagini cu o tornadă filmate până acum în România. Cercetătorii au explicat fenomenul. Au fost 24 de grade, în zona de sud a ţării, iar aerul rece de la mare înălţime a coborât brusc şi s-a întâlnit cu aerul cald şi uscat. Atunci, temperaturile au scăzut brusc, până la 12 grade şi s-a format această tornadă.

Bogdan Antonescu, cercetător, explică acest fenomen: "Ce vedeţi, partea roşiatică, este praf ridicat de la suprafaţă în altitudine către tornadă. Partea de imediat de sub nori, zona mai albă, este partea de condensare. Practic, aerul este condensat în interiorul tornadei." Din cauza vântului puternic din zonă, un autocar cu 39 de pasageri s-a răsturnat în comuna Dragalina din judeţul Călăraşi. A fost declanşat planul roșu de intervenţie.

Anul trecut, trei tornade, una după alta, au lovit judeţul Galaţi. Însă cea mai puternică tornadă care a lovit vreodată România a avut loc 2002, la Făcăeni, în judeţul Ialomiţa. A ras de pe faţa pământului 33 de case, iar 3 oameni au murit atunci.

Apar mărturii teribile ale românilor surprinşi în apropierea tornadei. Iar echipele de intervenţie nu ştiu exact câţi oameni au fost surprinşi de fenomenul meteo extrem de violent.

Momentan nu există un bilanţ al pagubelor. În Dragalina, Călăraşi, primarul a anunţat că mai multe case au rămas fără acoperişuri.

Urmărește imagini rare cu această tornadă devastatoare:

Titi Aur, ipoteză teribilă despre moartea designer-ului: ”Așa cum arată mașina, dacă ar fi avut centură de siguranță, ar... Statul ofera post plătit cu 13.000 de lei. Cine poate candida...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x