Antena Căutare

Animalul ce poate opri al doilea val de coronavirus! Cercetătorii susțin că alpaca este cheia imunității la COVID-19

Un animal a declanșat pandemia de coronavirus, altul i-ar putea pune capăt. Cercetătorii susțin că alpaca este secretul imunizării împotriva COVID-19.

Animalul ce poate opri al doilea val de coronavirus! Cercetătorii susțin că alpaca este cheia imunității la COVID-19
Animalul ce poate opri al doilea val de coronavirus! Cercetătorii susțin că alpaca ne poate oferi imunitate la COVID-19 | Profimedia

Celule mici, cât o zecime din mărimea unui anticorp, din sângele unui animal pufos și simpatic, alpaca, ar putea fi cheia împiedicării apariției și răspândirii unui al doilea val de coronavirus.

Nanocorpii, așa cum sunt denmite celulele, prelevați de la o alpaca pe nume Tyson, au fost folosiți ce cercetători din Suedia și din Africa de Sud pentru a împiedica COVID-19 să se „lipească” de o persoană expusă virusului.

Anticorpii de la alpaca, o posibilă soluție pentru coronavirus

Gerald McInerney, coordonatorul echipei de la institutul suedez a declarat:

„Știm că un rol esențial îl au anitcoprii ce pot ataca o componentă specifică a virusului, iar asta am reușit noi să creăm în laborator, cu ajutorul nanocorpilor luați de la alpaca.

Teoretic, procesul ar trebui să aibă rezultate excelente, însă vorbim, totuși, de un sistem complex”, a explicat McInerney.

Lucrările echipei de la Institutul Karolinska sunt încă în fază incipientă, iar studiul lor încă nu a apărut în nicio publicație medcală, însă suedezii nu sunt singurii care văd beneficiile anticorpilor de alpaca în lupta cu noul coronavirus.

Experimente asemănătoare se fac și în Statele Unite ale Americii.

Animalele par a fi cheia stopării pandemiei de coronavirus. Două studii au ajuns la aceeași concluzie: „Este o veste foarte bună”

Teoria imunizării a fost înaintată de cercetători încă din primele săptămâni de la declararea pandemiei, însă, până acum, nu au existat dovezi riguroase ce se sprijine ideea că anticorpii produşi ca răspuns la noul virus să aibă rol de protecţie.

Un studiu a implicat infectarea a nouă maimuțe cu noul coronavirus. După ce s-au vindecat, cercetătorii le-au expus din nou virusului. Spre surprinderea echipei, animalele nu s-au mai îmbolnăvit.

Astfel, s-a ajuns la concluzia că, după infectare, se dezvoltă „imunitate naturală care protejează împotriva reexpunerii. Este o veste bună!”, a declarat dr. Dan Barouch, cercetător la Centrul pentru Virologie şi Cercetări pentru Vaccinuri de la Harvard's Beth Israel Deaconness Medical Center din Boston, ale cărui studii au fost publicate în revista Science.

Nu este primul studiu de aces fel făcut pe animale. Specialiști din întreaga lume au încercat să demonstreze că un vaccin împotriva virusului ar fi eficient la animale. Mai multe detalii, AICI.

Un triptic de Francis Bacon, vândut pentru 84,6 milioane de dolari la licitaţii fără public organizate de Sotheby's... Un "Arlechin" din bogata serie a lui Corneliu Baba, scos la licitaţie de la 6.000 de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x