Antena Căutare

Corpul uman desenat - sfaturi utile pentru începători

Desenul copului uman este o activitate interesantă și fascinantă, dar există și provocări specifice. Corpul uman este foarte complex, realizarea mâinilor, a picioarelor pot părea destul de dificile.

Desenul copului uman este o activitate interesantă și fascinantă, dar există și provocări specifice. Corpul uman este foarte complex, realizarea mâinilor, a picioarelor pot părea destul de dificile.

Realizarea unui desen în creion implică determinare, precizie, atenție. Dacă te-ai hotărât să abordezi corpul uman, felicitări! Sfaturile de mai jos îți vor fi utile.

Privește cu atenție

Tendința este să începi să desenezi fără o foarte mare planificare și fără a privi în detaliu modelul. Ia-ți un timp și analizează, vezi ceea ce este necesar și ce poate fi omis în desen. Acordă atenție zonelor de umbră și lumină pentru modelul tău. Desigur, decide dacă ai o compoziție pe orizontală sau verticală și așază-ți hârtia corespunzător.

Desenează o schiță a întregului corp

O greșeală pe care unii începători o fac este să meargă din aproape în aproape cu desenul corpului uman, lucrând în detaliu fața, mâinile, fără însă a realiza o schiță generală. Aceasta te ajută să fii sigur că ți se încadrează întregul corp în pagină. Nu vei avea așadar surpriza neplăcută că nu-ți are loc o mână sau un picior.

În concluzie, realizează o schiță rapidă a întregului corp uman, trasează proporțiile principale și apoi revino peste liniile de început și detaliază fiecare parte.

Stabilește proporțiile corpului uman

Trasează o linie pentru umeri, o alta pentru pelvis și ultima pentru genunchi. Acestea te vor ajuta să redai corect mișcarea corpului.

În lungimea corpului, capul personajului trebuie să intre de 7,5 - 8 ori.

Chiar dacă ai impresia că mâna este mult mai mică decât capul, de fapt au aproximativ aceeasi lungime. Talpa piciorului (fără a fi incluse degetele) are aproape aceeași lungime ca fața .

Ieși din monotonie

Pentru a te încuraja să te exprimi, să îți folosești creativitatea, inspirația, nu rămâne constrâns la creion și guma de șters. De asemenea, nu îți fie teamă să greșești. Sfatul este să folosești accesorii noi pentru exercițiile tale de desen.

De exemplu, folosește acuarela pentru a reda umbrele. Încearcă și creioanele colorate, cărbunele sau markerele.

Vei vedea cât de multă plăcere îți va face și cum vei găsi o doză în plus de inspirație.

Oferă greutate personajului

Nu lăsa corpul uman să zboare pe hârtie, trasează așadar o simplă linie prin care să fie sugerat pământul sau în cazul în care modelul stă pe un scaun sau se sprijină pe ceva, trasează cel puțin câteva linii, astfel încât corpul să nu pară că plutește în aer.

De asemenea, pentru a oferi greutate și viață personajului tău, acordă-ți timp pentru redarea umbrelor.

Anunțul SECOLULUI! Există EXTRATEREȘTRI!! NASA a făcut cel mai așteptat avertisment din istorie!... Lumea științei, pusă pe jar de o descoperire COLOSALĂ! S-a găsit DOVADA pe care o așteptau milioane de oameni! „Da, exis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x