Antena Căutare

Creatura bizară descoperită în sălbăticie a fost identificată. Nimeni nu știa dacă e vițel, urs sau lup, dar misterul s-a elucidat

Creatura bizară din Montana, care a dat mari bătăi de cap oamenilor de știință încă din luna mai, a fost în sfârșit identificată. Nimeni nu știa dacă e vițel, urs sau lup, dar misterul s-a elucidat în urma unor teste de laborator.

Animalul misterios a fost împușcat într-o fermă de vite de pe lângă Denton, Montana, pe 16 mai 2018, înainte de a fi prezentat autorităților pentru verificare. De atunci, oamenii de știință s-au chinuit să identifice specia întrucât trăsăturile nu se încadrau în standardele clasice ale faunei specifice zonei.

Inițial, nimeni nu a putut identifica animalul cu aspect ciudat și acest lucru a creat panică printre localnici. După ce au efectuat teste ADN însă, specialiștii au descoperit că era vorba despre un lup cenușiu cu caracteristici ieșite din comun.

Caninii, picioarele și ghearele din față ale specimenului împușcat erau mult mai scurte decât ale lupilor. De asemenea, urechile erau mai mari decât ar fi trebuit.

Citește și: Creatură cu piele ca de piatră și dinți umani. Ce este ciudățenia marină descoperită de un pescar

După efectuarea unor teste amănunțite de ADN, autoritățile au obținut mai multe informații despre lup și au divulgat că avea între 2 și 3 ani și era femelă.

Animalul misterios care a dat bătăi de cap autorităților din Montana era, de fapt, un lup cenușiu atipic

Lupul nu alăpta, ceea ce înseamnă că nu avea pui. Mary Curtis, genetician din SUA, a declarat că trăsăturile ce au declanșat confuzii au fost picioarele scurte și corpul acestui lup, mai ales când dimensiunile erau raportate la urechile sale mari și lungi.

Acestea nu sunt de obicei asociate niciunui lup din Statele Unite și Canada, ceea ce i-a făcut pe specialiști să tragă concluzia că ar putea fi o corcitură cu un animal de companie sau un coiot.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Lupul nu mai este o specie protejată în Statele Unite ale Americii

Potrivit Agerpres, începând cu administrația lui Donald Trump, lupii nu mai reprezintă o specie protejată în Statele Unite. Politicianul a revocat o clasificare în vigoare din 1978, după ce aceştia aproape dispăruseră, şi a deschis calea pentru ca aceste animale să poată fi vânate.

"După mai bine de 45 de ani în care a avut statutul de specie protejată, lupul cenuşiu a depăşit toate obiectivele de conservare în vederea restabilirii sale", a declarat secretarul de interne David Bernhardt la vremea respectivă.

Populaţia de lupi (Canis lupus) din Statele Unite (cu excepţia Alaska şi Hawaii) ajunsese în 2020 la 6.000, potrivit Departamentului de Interne, faţă de mai puţin de 1.000 exemplare în 1967.

Citește și: Fiara marină cu mai multe rânduri de dinți și coadă lungă, care a eșuat pe o plajă. Ce e vietatea care i-a fascinat pe internauți

Ea începuse să crească în regiunea Munţilor Stâncoşi şi în vest. Sub preşedinţia lui Barack Obama, lupul îți pierduse deja statutul de animal protejat în statele Idaho şi Montana.

Doar "lupul mexican", prezent în sud-vestul SUA, continuă să beneficieze de statutul de animal protejat la nivel federal.

Schimbările neașteptate pe care aplicația Instagram le va face în curând. Ce va fi nou și în ce mod va ajuta utilizatori... Lacul din România care ascunde o comoară pe fundul său. Leacul vândut la metru cub e sănătate curată pentru bolnavi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x