Creatura ciudată care s-a prins de vâsla unor tineri, în timp ce aceștia se aflau în caiac. „Este atât de pericuolasă!”

Doi tineri care se aflau în caiac, în Australia au încremenit de spaimă în momentul în care au realizat ce era creatura care s-a prins de vâsla lor.

Doi caiaciști au descopeirt o creatură periculoasă, în momentul în care vâsleau

Facebook

O fotografie a uneia dintre cele mai veninoase creaturi acvatice a devenit virală pe rețelele sociale, după ce doi excursioniști au descoperit peștele în timp ce se aflau în caiac.

Cei doi caiaciști vâsleau în apele din apropierea orașului Townsville, în Queenslandul de Nord, când una dintre vâslele lor a lovit ceva.

Caiacistii au ridicat vâsla și au fost îngroziți să descopere un pește-piatră, unul dintre cei mai veninoși pești care există.

Din fericire, tinerii nu au pățit nimic, pentru că nu l-au atins, reușind să pozeze peștele-piatră care se afla pe vâsla lor.

Un pește-piatră s-a prins de vâsla celor doi caiaciști

Imaginea a fost publicată pe rețelele sociale de iubita unuia dintre excursioniști: „Partenerul meu a văzut astăzi un pește-piatră, lângă Townsville”, a scris femeia, în dreptul fotografiei în care peștele se observă pe vâslă.

Citește și: Creatură uriașă, care se târăște ca un păianjen, filmată de camere. Câinii au început să latre frenetic: ”E un ghoul”

Fotografia cu peștele veninos a stârnit imediat comentariile Internauților.

„Am căutat pe Google informații despre acestă creatură. Est atât de periculoasă!”, a scris o femeie. „Un prieten de-ai mei a călcat pe un pește din această specie acum vreo 20 de ani și a stat trei luni în spital. Abia a scăpat cu viață”, a povestit altcineva. „Are un chip pe care doar o mamă îl poate iubi”, a spus altcineva, legându-se de aspectul peștelui.

Synanceia, sau peștele-piatră se camuflează sub forma unei pietre și poate aștepta zeci de ore, în așteptarea prăzii. Îi atacă pe oameni doar dacă aceștia calcă pe ei.

Cel mai frecvent întâlnit în apele puțin adânci din nordul Australiei, peștele piatră este extrem de veninos. Dacă cineva calcă pe un astfel de pește și nu este tratat în timp util, se poate confrunta cu riscul de a-și pierde viața.

Citește și: Cristina Ryan, femeia care jura că a văzut un mic dinozaur în curtea ei. Ce au surprins camerele de supraveghere ale locuinței

Spinii veninoși de pe aripioarele dorsale ale acestor pești pot provoca răni extrem de dureroase și alte probleme medicale grave. Durerea este imediată, chinuitoare și poate dura multe zile. Pot apărea paralizia musculară, dificultăți de respirație, șoc și uneori insuficiență cardiacă.

Un băiețel de nouă ani a fost înțepat de un pește veninos în timp ce se zbătea în apă puțin adâncă pe Sunshine Coast din Queensland, de Crăciunul trecut.

Citește și: ”Creatura” cu un aspect neobișnuit, care i-a speriat pe localnici. Puțini și-au dat seama ce este și de ce are atâtea ”tentacule”

Avea două dintre cele 13 vârfuri ale peștilor străpunse în picior, care scurgeau venin și nu a putut să meargă timp de două zile, deoarece mama sa a făcut o pledoarie disperată părinților

„Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să scufundați locul înțepat în apă fierbinte pentru a scoate veninul imediat. De asemenea, trebuie să chemați imediat ambulanța. Știu bine că trebuie să împărțim apa cu creaturile care locuiesc în ocean, aceasta este o postare pentru a avertiza părinții”, a scris atunci mama băiețelului pe rețelele sociale, potrivit Daily Mail.

Ultimele știri