Antena Căutare

Crezi că e ușor să mânânci caviar și fois gras? Cei care l-au încercat povestesc! Cel mai bun job din lume îți oferă mese gratis la restaurant de cel puţin 275 de ori într-un an!

Ghidul Michelin a anunţat recent că scoate la concurs un post de inspector pentru restaurantele din oraşul New York. Detalii insolite despre acest loc de muncă, despre care pasionaţii de gastronomie spun că reprezintă ”cel mai bun job din lume”, au fost dezvăluite, vineri, într-un articol publicat pe site-ul CNN.com.

Ghidul Michelin a anunţat recent că scoate la concurs un post de inspector pentru restaurantele din oraşul New York. Detalii insolite despre acest loc de muncă, despre care pasionaţii de gastronomie spun că reprezintă ”cel mai bun job din lume”, au fost dezvăluite, vineri, într-un articol publicat pe site-ul CNN.com.

”V-aţi întrebat vreodată cum e să fii inspector de restaurante pentru Ghidul Michelin? Să mănânci în unele dintre cele mai bune restaurante din lume nu pare să fie un loc de muncă prea dificil. Mulţi ar putea să îşi imagineze munţi de cavier, sticle de vin din soiuri alese şi fafurii cu brânzeturi gustoase. Însă jobul de inspector Michelin înseamnă mult mai mult decât să primeşti pe gratis platouri cu foie gras”, afirmă autoarea acestui articol, jurnalista Kate Springer.

Lansat în anul 1900 ca un ghid de călătorie util pentru primii posesori de automobile din lume, Ghidul Michelin a evoluat de-a lungul deceniilor şi a devenit o autoritate internaţională pentru toate compartimentele artei gastronomice. Compania a anunţat recent că scoate la concurs un post de inspector pentru restaurantele din New York.

Pentru a afla cerinţele asociate acestui loc de muncă, CNN a stat de vorbă cu Rebecca Burr, editorul Ghidului Michelin pentru Marea Britanie şi Irlanda, care a lucrat ca inspector timp de 12 ani înainte de a obţine jobul ei actual.

Articolul continuă după reclamă

După ce a petrecut aproape două decenii lucrând pentru Michelin, Rebecca Burr oferă cititorilor o serie de detalii inedite despre acest loc de muncă ”misterios”.

Combinaţia ideală

Născută în Marea Britanie, Rebecca Burr a urmat cursurile unei şcoli culinare şi a lucrat ca maestru bucătar timp de nouă ani. În 1998, a văzut un anunţ de angajare publicat într-o revistă cu specific gastronomic prin care o companie căuta un inspector de restaurante. Rebecca Burr a aplicat pentru acel post şi, spre surprinderea ei, a obţinut jobul.

A urmat un program de specializare de şase luni, în care Rebecca Burr a învăţat secretele acestei meserii de la câţiva inspectori cu experienţă. Inspectorii îşi fac rezervări într-o manieră anonimă, îşi achită singuri nota de plată, scriu recenzii aprofundate după ce pleacă din restaurante, monitorizează ştirile despre restaurante, fac fotografii ale preparatelor care le sunt aduse la masă şi vizitează acelaşi restaurant de câte ori au nevoie pentru a-şi verifica opiniile.

Acest job nu este pentru persoanele care preferă să lucreze de acasă: inspectorii Michelin iau masa la restaurant de cel puţin 275 de ori într-un an şi călătoresc în afara oraşului lor de reşedinţă trei săptămâni în fiecare lună.

”Am înţeles foarte repede că Michelin era o companie foarte serioasă. Nu mi-am imaginat însă niciodată volumul de muncă depus de angajaţii firmei şi care se regăseşte apoi în paginile ghidului”, spune Rebecca Burr.

Cei mai mulţi dintre inspectori au în spate o pregătire de cel puţin 10 ani în industria hotelieră sau culinară, deşi Rebecca Burr spune că speră să construiască o echipă alcătuită din angajaţi cu pregătiri profesionale complementare.

”Candidatul ideal este de preferat maestru bucătar, dar avem în echipa noastră şi câţiva manageri, câteva persoane care s-au concentrat pe industria vinului. Avem nevoie de o apreciere globală a tuturor elementelor de care este nevoie pentru a conduce un restaurant”, spune ea.

Pe drum

Viaţa unui inspector Michelin impune călătorii non-stop pentru a fi la curent cu restaurantele deschise recent şi cu proiectele tot mai ample ale companiei.

”Tocmai m-am întors din Hong Kong şi Singapore, iar acum sunt din nou în Marea Britanie. Am colegi care lucrează în Scandinavia, care supraveghează ceea ce se întâmplă în principalele oraşe din Europa”, spune Rebecca Burr.

Echipa ei are capacitatea de a se deplasa şi de ajunge oriunde şi oricând, dar, cel mai important, aceste experienţe culinare din jurul lumii oferă informaţii valoroase.

”Vrem ca inspectorii noştri să acumuleze cunoştinţe şi experienţă. Ei se bazează pe experienţele lor din timpul vizitelor trecute şi îşi dezvoltă o serie de puncte de referinţă”, spune intervievata CNN.

Însă călătoriile în interes de serviciu nu sunt întotdeauna la fel de spectaculoase pe cât par.

”Trebuie să fii pregătit să mergi într-un pub dintr-o regiune rurală şi să iei masa singur. În Hong Kong, în miezul verii, când acolo aerul este foarte umed, trebuie să te deplasezi pe distanţe mari pentru a ajunge la hoteluri de lux, mănânci atât lunch-ul, cât şi prânzul - aceste călătorii pot fi foarte obositoare”, a dezvăluit Rebecca Burr.

O viaţă învăluită în mister

Anonimatul este crucial pentru reputaţia de publicaţie independentă de care se bucură Ghidul Michelin, aşadar inspectorii companiei trebuie să îşi ascundă identităţile reale.

”Dacă vă imaginaţi agenţi 007 care se deghizează şi folosesc pseudonime, nu sunteţi prea departe de adevăr”, afirmă autoarea acestui articol.

Deşi inspectorii Michelin au dreptul de a dezvălui rudelor şi prietenilor apropiaţi natura jobului pe care îl fac, ei fac de obicei rezervări la hoteluri şi restaurante sub pseudonim.

”Restaurantele au un sistem care salvează numerele de telefon, e-mailurile şi numele, aşadar trebuie să găseşti metode pentru a trece nedetectat. Atunci când ai epuizat toate numele rudelor şi prietenilor, trebuie să dai dovadă de creativitate”, spune Rebecca Burr, referindu-se la utilizarea de pseudonime.

Cea mai obişnuită eroare? Să îţi uiţi identitatea secretă

”Un coleg de-al meu a coborât în holul unui hotel, iar recepţionistul i-a spus: «Bună seara, domnule Jones». Iar el a trecut pe lângă recepţie fără să reacţioneze”, a dezvăluit Rebecca Burr.

Ea spune, de asemenea, că îşi schimbă aspectul fizic cu regularitate, în special coafura şi ţinutele vestimentare.

”Personal, încă nu am ajuns să intru într-un restaurant purtând un pardesiu lung şi o perucă blondă sau ceva de acest fel... dar cunosc câţiva inspectori care s-au deghizat”, a explicat ea.

Desigur, dacă este descoperită - ceea ce se poate întâmpla uneori -, nu este sfârşitul lumii.

”În definitiv, chefii sunt profesionişti, aşadar nu schimbă lucrurile prea mult. Ei vor să fie pe placul tuturor - nu doar pe placul inspectorului”, a adăugat Rebecca Burr.

Horoscopul zilei de 20 iunie! Nativii din zodia Berbec sunt de apreciat astăzi... NASA a făcut un anunț oficial: „Putem pleca de pe PĂMÂNT”. Au fost descoperite zece planete pe care omenirea s-ar putea ...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Citește și
Cine sunt fiii secreți ai lui Vladimir Putin. Imaginile pe care nimeni nu le știa
Cine sunt fiii secreți ai lui Vladimir Putin. Imaginile pe care nimeni nu le știa
Ce se întâmplă cu cadourile pe care Prințul George, Prințul Louis și Prințesa Charlotte le primesc de la admiratori de Crăciun. Copiii Familiei Regale urmează un protocol strict
Ce se întâmplă cu cadourile pe care Prințul George, Prințul Louis și Prințesa Charlotte le primesc de la... Catine.ro
De ce nu trebuie să îți lași vasele murdare la înmuiat peste noapte. Riscul la care te expui
De ce nu trebuie să îți lași vasele murdare la înmuiat peste noapte. Riscul la care te expui
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile” Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul împlinit
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Judecătorul Laurențiu Beșu, protagonist în documentarul Recorder, va deveni procuror la Parchetul Judecătoriei Giurgiu | VIDEO
Judecătorul Laurențiu Beșu, protagonist în documentarul Recorder, va deveni procuror la Parchetul Judecătoriei... Libertatea.ro
Nepotul cel mare al lui Ion Ţiriac a dat o lovitură uriaşă. Şi-a făcut tatăl mândru: “Mereu m-a susţinut”
Nepotul cel mare al lui Ion Ţiriac a dat o lovitură uriaşă. Şi-a făcut tatăl mândru: “Mereu m-a... AntenaSport
Este vestea momentului în showbiz! Chiar înainte de Crăciun, vedeta a adus pe lume cel de-al patrulea copil. Prima imagine cu bebelușul: „Raza mea de soare”
Este vestea momentului în showbiz! Chiar înainte de Crăciun, vedeta a adus pe lume cel de-al patrulea copil. Prima... Elle
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la Ploiești în acest timp
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la... Spynews.ro
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…”
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară HelloTaste.ro
Cel mai lung tunel din lume este finalizat. Are 22 de kilometri și a fost săpat în munți
Cel mai lung tunel din lume este finalizat. Are 22 de kilometri și a fost săpat în munți Antena3.ro
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el useit
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Există Dumnezeu? Iată răspunsul celui mai inteligent om din lume
Există Dumnezeu? Iată răspunsul celui mai inteligent om din lume Jurnalul
Semnele subtile prin care Universul îți spune că ești pe drumul greșit
Semnele subtile prin care Universul îți spune că ești pe drumul greșit Kudika
PRIMUL 𝗠𝗘𝗦𝗔𝗝 𝗣𝗨𝗕𝗟𝗜𝗖 al Ralucăi Moroșanu după MOMENTUL care a ZGUDUIT întreaga Justiție! «Aseară la ora 20...»
PRIMUL 𝗠𝗘𝗦𝗔𝗝 𝗣𝗨𝗕𝗟𝗜𝗖 al Ralucăi Moroșanu după MOMENTUL care a ZGUDUIT întreaga... Redactia.ro
Trei obiceiuri zilnice care ne sărăcesc fără să ne dăm seama. Cum le putem transforma în profit
Trei obiceiuri zilnice care ne sărăcesc fără să ne dăm seama. Cum le putem transforma în profit Observator
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard MediCOOL
Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie
Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie HelloTaste
FOTO. Mădălina Ghenea a pus furtunul cu apă pe ea și imaginile sunt hot
FOTO. Mădălina Ghenea a pus furtunul cu apă pe ea și imaginile sunt hot ProSport
Cornel și Bianca Păsat au ANULAT divorțul! IREAL ce s-a întâmplat, cu câteva ore înainte să ajungă la notar
Cornel și Bianca Păsat au ANULAT divorțul! IREAL ce s-a întâmplat, cu câteva ore înainte să ajungă la notar CanCan
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii DeParinti
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind... ZUTV
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase... UseIT
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x