Antena Căutare

Cum arăta cel mai singur om din lume. Acesta a trăit 26 de ani pe cont propriu, după ce tribul său a sfârșit otrăvit de pădurari

„Omul din groapă”, cum i se spunea, și-a găsit sfârșitul în cele din urmă în jungla amazoniană. Tribul acestuia a fost decimat de pădurari în jurul anilor ’70 și ’80.

colaj omul din groapă trind frunze în jungla amazoniană și o persoană din tribul de indigeni cu un copil în brațe
„Omul din groapă” a trăit pe cont propriu timp de 26 de ani în jungla amazoniană | Youtube

Cel mai singur om din lume a trăit pe cont propriu timp de 26 de ani în jungla amazoniană. Tribul acestuia a fost otrăvit, astfel că el a fost nevoit să se descurce de unul singur.

„Omul din groapă” și-a primit porecla după ce a fost zărit în timp ce se adăpostea de intruși. Acesta își săpa o groapă în care se ascundea de străini. El a fost filmat în 2018, după ce o echipă guvernamentală a avut șansa de a-l întâlni.

Cel mai singur om din lume a trăit 26 de ani pe cont propriu. De ce a fost otrăvit tribul său

Bărbatul și-a petrecut aproape jumătate din viață de unul singur în junglă, după ce toți cei din tribul său au fost omorâți de pădurari prin anii ’70 și ’80.

Citește și: Tarzan în carne și oase. Cum arată bărbatul care a trăit în junglă timp de 41 de ani

Pădurarii își doreau să exploateze jungla, iar tribul bărbatului îi ținea la distanță. Organizațiile care se ocupă cu drepturile omului îi acuză de genocid secret, deoarece pădurarii le-au dat zahăr stropit cu otravă de șobolani, iar ultimii șase membri ai tribului au sfârșit împușcați. Singurul care a supraviețui a fost „Omul din groapă”.

Nimeni nu-i cunoaște numele și nu știe ce limbă vorbea. Acesta îi ținea pe toți la distanță cu ajutorul unei sulițe.

„El a simbolizat atât violența și cruzimea îngrozitoare aplicate popoarelor indigene din întreaga lume în numele colonizării și profitului, dar și rezistența acestora”, susține Fiona Watson, care a vizitat zona în care trăia bărbatul în 2004.

Citește și: Un câine fără stăpân a căzut în râu si crocodilii l-au înconjurat. Ce a urmat întrece orice scenariu de film | VIDEO

Conform Survival International, autoritățile Guvernului brazilian îl monitorizau pe „Omul din groapă” de la distnță. Acesta sălășluia în zona Tanaru, din statul Rondonia. La finalul lunii august, bărbatul a fost găsit fără suflare la granița cu Bolivia.

Cercertătorii au declarat că ar fi avut aproximativ 60 de ani. De asemenea, ei susțin că bărbatul ar fi știut că moartea era aproape și că ar fi încercat să se vindece. El a fost găsit pe data de 23 august într-un hamac, acoperit cu pene folosite de obicei pentru diverse leacuri de vindecare.

Expertul indigen Marcelo dos Santos a afirmat că: „Aștepta să moară, nu există urme de violență.” Medicii care i-au examinat trupul au declarat că ar fi murit din cauze naturale.

Citește și: Un bărbat a stat izolat 25 de ani în deșert sculptând peșteri. Cum arată palatul său de nisip cu baie, bucătărie și dormitor

„Nu putem decât să ne imaginăm ce gândea acest om, prin ce trecea trăind singur, neputând să vorbească niciodată cu nimeni. Cred că se temea foarte mult având în vedere că lumea exterioară reprezenta o adevărată amenințare pentru el, după toată experiența trăită”, a dezvăluit Fiona Watson, director al unui program caritabil.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Ce sunt cercurile de zâne misterioase care apar peste tot în jurul lumii. Specialiștii caută o explicație de peste 50 de ani

Numeroase organizații nonguvernamentale, dar și puținii supraviețuitori, cer ca teritorul junglei amazoniene să fie declarat memorial al genocidului indigen.

O mamă a anunțat că își va lăsa fiica să chiulească de la școală o dată pe lună. Cazul a iscat un val de reacții pe inte... Ea este femeia cu „cei mai mari sâni naturali” din lume. O afecțiune rară îi face bustul să crească necontrolat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x