Antena Căutare

Cum arată femeia cu două utere care a adus pe lume doi copii, în două zile diferite. Povestea ei de viață este incredibilă

Într-o poveste de viață care pare desprinsă dintr-un scenariu de film, Kelsey Hatcher, o femeie din Alabama, SUA, născută cu două utere funcționale, a adus pe lume două fetițe în doar două zile.

Cum arată femeia cu două utere care a adus pe lume doi copii, în două zile diferite. Povestea ei de viață este incredibilă
Cum arată femeia cu două utere care a adus pe lume doi copii, în două zile diferite. Povestea ei de viață este incredibilă | Shutterstock

Un eveniment medical unic în viața acestei mame a făcut înconjurul lumii.

Cum arată femeia cu două utere care a născut doi copii la o zi distanță

"Se pare potrivit că au avut două zile de naștere," a spus mama Kelsey Hatcher. "Ambele aveau propriile lor 'case', iar acum ambele au povești de naștere unice." Cele două surori s-au născut în Alabama, SUA, dar sunt gemene? Nu chiar. Femeia cu un uter dublu a dat naștere de două ori în două zile.

Fenomenul medical Kelsey Hatcher, din Alabama, SUA, s-a născut cu două utere funcționale, fiecare având propriul col uterin. După ce a rămas însărcinată în ambele utere - un eveniment descris drept unul într-un milion - doamna Hatcher a dat naștere acum la două fiice după 20 de ore de travaliu la Spitalul Universității din Alabama la Birmingham (UAB). O fată, Roxi, s-a născut în seara de marți, în timp ce sora Rebel a sosit a doua zi dimineața, cam zece ore mai târziu.

Citește și: ”Soțul meu e gravid” Cazul inedit al cuplului în care bărbatul urmează să nască al doilea lor copil. Cum e posibil

"Niciodată în cele mai sălbatice vise ale noastre nu am fi putut planifica o sarcină și o naștere ca aceasta, dar aducerea în siguranță a celor două fetițe sănătoase în această lume a fost întotdeauna obiectivul, iar medicul ne-a ajutat să realizăm acest lucru", a declarat doamna Hatcher printr-un comunicat de presă emis de spital.

Doamna Hatcher a fost diagnosticată cu un uter dublu - cunoscut și sub numele de uter didelphys - la vârsta de 17 ani. Este o anomalie congenitală rară care apare doar în 0,3% dintre femei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Doamna Hatcher era deja mamă a trei copii înainte de ultimele sale sarcini, dar nu a fost niciodată însărcinată în ambele utere anterior. După ce a aflat că este din nou însărcinată în primăvară și a efectuat ecografia inițială, a împărtășit vestea emoționantă soțului ei, Caleb.

A povestit că i-a spus: "Am zis: 'Ei bine, sunt două acolo'. Și el a spus: 'Minciuni'. Eu am zis: 'Nu, nu mint."

În timp ce nu este neobișnuit ca femeile cu un uter dublu să aibă o sarcină cu un singur copil într-un uter, a avea un copil în ambele utere - cunoscută și sub denumirea de sarcină dicavitary - este o șansă estimată de unul într-un milion, conform studiilor asupra fenomenului. Obstetricianul doamnei Hatcher a declarat că sarcina era "foarte, foarte rară", adăugând: "Unii obstetricieni-ginecologi trec toată cariera fără a vedea ceva asemănător." Datorită unicității sale, sarcina a fost considerată cu risc ridicat.

Citește și: Ce trebuie să faci cu verigheta după divorț. Puțini știu cum e bine să procedeze, de fapt

Dr. Richard Davis, specialist în sarcini cu risc ridicat la Universitatea din Alabama, a spus: "Un col uterin dublu sau un uter dublu este mult sub 1%, poate trei la 1.000 de femei ar putea avea asta."

Sunt ele cu adevărat gemene?

Cu două utere și două zile de naștere, este o întrebare complicată, conform Dr. Patel și Profesorului Davis.

"Tehnic, da și nu", explică ei, deoarece o sarcină obișnuită cu gemeni este definită de doi bebeluși într-un uter în același timp, potrivit news.sky.com.

În timp ce Kelsey a avut un copil în fiecare uter, au fost eliberați doi ovule care au fost fertilizați în timpul aceluiași ciclu de ovulație.

Ce trebuie să faci cu verigheta după divorț. Puțini știu cum e bine să procedeze, de fapt... Ce i-a făcut un șef anagajatului care fura mâncarea colegilor. Gestul care a uimit pe toată lumea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x