Antena Căutare

Cum arăta prințul Philip în primii ani de viață. Imagini de colecție din copilăria și adolescența soțului Reginei Elisabeta a II-a

Prințul Philip, cel mai longeviv prinț consort din istoria Marii Britanii, s-a stins din viață pe 9 aprilie, la vârsa de 99 de ani. În spațiul public au apărut fotografii care elogiază imaginea impecabilă a soțului Reginei Elisabeta a II-a, dar mai ales imagini din proaspăta tinerețe. Cum arăta înainte.

Cum arăta prințul Philip în primii ani de viață. Imagini de colecție din copilăria și adolescența soțului Reginei Elisabeta a II-a Galerie
Prințul Philip | Getty

Înainte de căsătorie, Philip a renunțat la titlul de Prinț al Greciei și Danemarcei, a luat titlul de Lt. Philip Mountbatten, după numele mamei sale, a fost naturalizat britanic și s-a convertit la anglicanism. Chiar înainte de nuntă a fost numit Duce de Edinburgh și a primit titlul de Alteța Sa Regală.

În vara lui 1946, Prințul Philip a cerut-o în căsătorie pe Elisabeta, iar cei doi și-au unit destinele un an mai târziu. După căsătorie, cuplul și-a ales ca reședință Casa Clarence din Londra, acolo unde a venit pe lume primul lor copil, Prințul Charles.

În anul 1950 s-a născut al doile acopil, prinţesa Anne Elizabeth Alice Louise, în 1960 s-a născut prinţul Andrew Albert Christian Edward, iar în 1964 s-a născut prinţul Edward Anthony Richard Louis.

Citește și: Care au fost ultimele dorințe ale prințului Philip. Ce l-a rugat pe Charles să facă cu puțin timp înainte să moară

În iunie 2021 prințul Philip ar fi împlinit 100 de ani

Ducele de Edinburgh a fost cel mai longeviv prinț consort din Marea Britanie, doborând acest record în anul 2009. Până atunci, recordul de longevitate al consorţilor monarhilor britanici a fost deţinut de Charlotte, soţia regelui George al III-lea.

Casa Regală Britanică a anunțat vineri moartea Prinţului Philip. Soțul reginei Marii Britanii s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate și a fost internat recent în spital, unde a primit îngrijiri medicale timp de o lună.

„Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit în pace în această dimineață la Castelul Windsor”, potrivit declarației Palatului Buckingham, citată de BBC.

Citește și: Prinţul Philip a murit. Soţul reginei Elisabeta a II-a avea 99 de ani

Prințul Philip a fost internat în luna februarie la spital, după ce s-a simțit rău. Ulterior, la începutul lunii martie, acesta a fost transferat la Sf. Bartolomeu, un spital specializat în îngrijirea cardiacă, pentru teste și investigații care au arătat că Prințul Philip a trebuit să fie supus unei operații pe cord. Casa Regală Britanică nu a oferit atunci prea multe detalii despre starea de sănătate a Prințului, precizând doar că intervenția chirurgicală a avut succes. La jumătatea lunii martie, ducele de Edinburgh a fost externat.

Meghan Markle nu va participa la înmormântarea Prințului Philip

Palatul Buckingham a anunțat că înnmormântarea Prințului Philip va avea loc sâmbăta viitoare, 17 aprilie 2021, la Castelul Windsor, unde vor participa doar 30 de invitați. Soţul reginei Elisabeta a II-a, a murit la vârsta de 99 de ani, iar vesea a fost una dureroasă pentru toată lumea, mai ales pentru cei care l-au cunoscut și apreciat.

Un purtător de cuvânt al Palatul Buckingham a dezvăluit că Prințul Harry va lua primul avion din SUA pentru a participa la ceremonia bunicului său, însă Meghan Markle este nevoită să stea acasă.

Citește și: Colecție de imagini impresionante din copilăria familiei Regale, din Mare Britanie. Puțini au avut ocazia să-i vadă așa

Meghan Markle nu poate participa la înnmormântarea soţului reginei Elisabeta a II-a pentru că a fost sfătuită de către medic să nu călătorească cu avionul. Aceasta este însărcinată cu cel de-al doilea copil, iar zvorul lung ar putea să îi afecteze sarcina, lucru pentru care este nevoită să stea acasă, relatează thedailybeast.com.

Soția Prințului Harry și-a dorit extrem de mult să participe la această ceremonie importantă, însă situația nu îi permite, iar soțul său o să urmeze toate regulile de călătorie impuse de pandemia de noul Coronavirus. Mai mult decât atât, acesta va trebui să stea și într-o carantină de 5 zile atunci când va ajunge în Marea Britanie.

”Creatura” cu un aspect neobișnuit, care i-a speriat pe localnici. Puțini și-au dat seama ce este și de ce are atâtea ”t... Laura Jasorka are o pasiune pe care puțini bărbați ar accepta-o. Modul controversat în care se relaxează...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x