Antena Căutare

Cum ne este afectată sănătatea de echinocțiul de primăvară! Tot ce trebuie să știi despre fenomenul astronomic

Primăvara astronomică, pentru toată emisfera nordică, începe astăzi, odată cu echinocțiul de primăvară. De cealaltă parte, în emisfera sudică a Pământului, fenomenul este invers, ziua de astăzi marcând începutul toamnei astronomice. 

Primăvara astronomică, pentru toată emisfera nordică, începe astăzi, odată cu echinocțiul de primăvară. De cealaltă parte, în emisfera sudică a Pământului, fenomenul este invers, ziua de astăzi marcând începutul toamnei astronomice.

Astfel, echinocțiul de primăvară este momentul care marchează începutul primăverii astronomice și în care când ziua și noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ, datorită faptului că Soarele, în mișcarea sa aparentă pe cer, se află exact pe ecuatorul ceresc.

În România, echinocţiul de primăvară se va produce la ora 23.58 (ora Bucureştiului), potrivit astronomilor de la Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".

Echinocțiul de primăvară, potrivit specialiștilor, are numeroase influențe asupra noastră. Mai exact, momentul acestui fenomen este unul de armonie și echilibru, în care ziua și noaptea sunt în perfectă balanță.

Ba mai mult, se spune că în această zi oamenii priveau la Soare şi înregistrau ciclurile naturii în funcţie de schimbările aduse de astrul zilei.

O altă credință populară spune că echinocțiul de primăvară înseamnă pornirea plugului, acesta fiind consacrat în toate culturile lumii, indiferent de religie.

Odată cu echinocțiul de primăvară se spune că totul se trezeşte la viaţă, tinde să iasă la suprafaţă, să se bucure de energiile profunde ale primăverii.

Echinocțiul de primăvară marchează un nou început, motiv pentru care se spune că le putem cere iertare celor cărora le-am greșit, depășind astfel momentele tensionate.

De asemenea, se spune că odată cu echinocțiul de primăvară oamenii au tendința să devină mai veseli, întrucât vor scăpa de energiile negative, de depresie și anxietate, stări ce sunt speficice sezonului rece.

Când trecem la ora de vară!

Trecerea la ora de vară se va face în ultimul weekend din martie, adică în noaptea de 30 spre 31 martie, când ceasurile se dau înainte cu o oră, ora 3.00 devenind ora 4.00.

În perioada orei de vară, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore (față de două ore când este ora de iarnă).

Comisia Europeană a propus să fie eliminată schimbarea orei în funcție de anotimp în Europa, oferind statelor membre libertatea de a decide odată pentru totdeauna dacă doresc să aplice în mod permanent ora de vară sau de iarnă, dar o decizie nu a fost încă luată. Fiecare stat membru trebuie să decidă până în aprilie dacă vor să adopte ora de vară sau ora de iarnă.

S-a prefăcut surd timp de 62 de ani ca să nu fie nevoit să își suporte soția! Cum a fost descoperit. „M-a chinuit nenoro... Cel mai mare mister al omenirii a fost rezolvat: el este Jack Spintecătorul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x