Echinocțiul de primăvară 2019. Potrivit Observatorului Astronomic din București, miercuri, 20 martie, ora 23.58, este momentul echinocţiului de primăvară. După această dată, dutarta zilei va fi în creștere în comparație cu cea a nopții.
După echinocțiul de primăvară, ziua va fi în continuă creștere iar noaptea în continuă scădere, până la data de 21 iunie, când va avea loc momentul solstițiului de vară.
„După cum este cunoscut, mișcarea aparentă a Soarelui pe sfera cerească, determinată de mișcarea reală a Pământului pe orbita sa, generează pentru latitudinile noastre inegalitatea duratei zilelor și nopților la diferite epoci ale anului, datorită poziției aproximativ fixe în spatiu a axei de rotație a Pământului, precum și a înclinării sale față de planul orbitei acestuia. Astfel, pe sfera cerească, Soarele parcurge în decurs de un an un cerc mare numit ecliptica (ce marchează de fapt planul orbitei Pământului), care face cu ecuatorul ceresc un unghi de 23° 27' .”(astro-urseanu.ro)
Momentul echinocțiului este unul de perfect echilibru în care ziua și noaptea sunt într-o perfectă balanță. Pământul este cel mai aproape de Soare şi începând de la această dată durata zilei va fi în continuă creştere, iar cea a nopţii în scădere, până la data de 21 iunie, când va avea loc solstiţiul de vară.
Sursa foto: hepta.ro
Rugăciunea neștiută a lui Mihai Eminescu! Ce se întâmplă dacă o rostești... O femeie și-a cumpărat o comodă TV și peste trei ani a făcut o descoperire uriașă! Ce a observat...