Antena Căutare

Cum să păstrezi pe timp de vară brânza mai mult timp în frigider, fără să se altereze și fără să se facă ca o gumă tare

Un expert în alimentație a împărtășit un truc care te ajută să menții brânza proaspătă pentru mai mult timp! Ce trebuie să faci ca să nu se strice pe timp de vară.

Cum să păstrezi pe timp de vară brânza mai mult timp în frigider, fără să se altereze și fără să se facă ca o gumă tare Galerie
Cum să păstrezi pe timp de vară brânza mai mult timp în frigider, fără să se altereze și fără să se facă ca o gumă tare | shutterstock

Având în vedere că temperaturile sunt extrem de ridicate, iar prețul articolelor precum brânza și untul par să crească și să crească la nesfârșit, este posibil să căutați modalități pentru a le face să reziste puțin mai mult, astfel încât să nu faceți risipă.

Brânza este un aliment de bază pentru români, însă cei care o folosesc observă că ea nu se menține pentru foarte mult timp. Iar dacă vorbim de vară cu atât mai puțin! Ei bine, un specialist în alimentați a spus trucul care ne ajută să păstrăm brânza proaspătă pentru mai mult timp.

Citește și: Cum să cureți corect frigiderul: tips&tricks

Trucul care te ajută să păstrezi brânza proaspătă pentru mai mult timp, pe perioada temperaturilor caniculare

Sarah Taylor, expert în siguranță alimentară la High Speed ​​Training, a împărtășit recent câteva dintre cele mai bune modalități de a păstra brânza pe timp de vară.

Sarah a explicat că brânzeturile de fermă sunt făcute în „roți”, care sunt apoi depozitate, dar odată ce roțile sunt tăiate și deschise, brânza nu se maturează în același mod, așa că trebuie depozitată corespunzător.

Citește și: Alimente care nu sunt recomandate pentru sănătatea rinichilor. De ce produse ar trebui să te ferești

Pentru publicația The Express, ea a explicat: „Fiecare brânză este unică și, prin urmare, fiecare are cerințe diferite pentru a le menține cât mai bine. Brânzeturile tari, cum ar fi parmezanul, au un conținut scăzut de umiditate și, deoarece bacteriile necesită hrană și umiditate pentru a supraviețui, brânzeturile cu un conținut mai scăzut de apă tind să se păstreze mai mult timp”.

Aceasta înseamnă că brânzeturile tari trebuie învelite în folie alimentară, mai degrabă decât în ​​hârtie alimentară sau de copt, deoarece hârtia va lăsa aerul să treacă, iar brânza se va usca și mai tare.

Citește și: Locul cu apă sfântă din România, cel mai mare și mai cald din lume! Unde se află lacul în care te vindeci dacă intri

„Brânzeturile moi au un conținut de apă mai mare și trebuie să poată respira, dacă brânzeturile moi sunt ținute în pungi, pot acumula amoniac ce poate afecta aroma și pot distruge brânza”.

Secretul nu este să ții brânza sau cașul în pungă, iar dacă le ții total descoperite ele se vor usca. Ei bine, brânza trebuie ținută în frigider într-o farfurie, spălată după ce ați cumpărat-o și acoperită cu două șervețele de bucătărie. În acest fel, brânza va rezista mai mult timp.

Există folie special făcută pentru a menține brânza, care poate fi găsită oriunde, dacă preferați să nu folosiți metodele de mai sus. Sau poate fi folosită folia de copt la fel de bine, potrivit Mirror.

Citește și: Alimente care îți pot vindeca corpul. Îmbunătățește-ți sănătatea cu preparate delicioase

Specialista recomandă să fie acoperite brânzeturile și cu o cârpă curată, reutilizabilă. Ea a atras atenția și asupra faptului că multe persoane aleg să bage brânza la congelator, dacă nu au mâncat-o la timp, ei bine congelarea îi va afecta structura și aroma. Ei bine, dacă totuși doriți să congelați brânza, o puteți face acoperind-o cu folie specială pentru brânză, care o va menține foarte bine.

Citește și: Alimente care ajută la reglarea nivelului zahărului din sânge. Cum îți poți organiza meniul zilnic pentru a avea o dietă echilibrată

Locul cu apă sfântă din România, cel mai mare și mai cald din lume! Unde se află lacul în care te vindeci dacă intri... Trucul care te scapă de păianjenii din casă pentru totdeauna. Soluția pe care poți să o pui în cameră și să o prepari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x