Antena Căutare

Cum să scapi de petele galbene de pe perne. Trucuri de igienă care te vor scuti de multe probleme de sănătate

Gândul fiecăruia dintre noi stă pe parcursul zilei doar la momentul în care punem capul liniștiți pe perna moale care ne așteaptă acasă. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, perna nu este chiar așa de curată cum ne-am dori. Din păcate, aceasta se uzează și capătă un aspect pătat în timp.

Imagine cu o pernă care are pete galbene Galerie
Pernele pot fi transformate în adevărate surse de bacterii și microbi | Shutterstock

Atunci când oamenii investesc în produse de uz personal aleg de obicei lucrurile care au un preț mai ridicat, însă chiar și acestea pot să se uzeze și să capete aspecte neplăcute într-un timp foarte scurt.

Când vine vorba de lenjerie, pernele sunt primele care necesită o schimbare mult mai rapidă față de restul articolelor de uz caznic. Acestea necesită o curățare sporită deoarece pielea de pe fața oamenilor este mult mai sensibilă decât este pe restul corpului.

Pernele fiind folosite zilnic, și doar îmbrăcămintea fiind schimbată o dată la câteva zile, sunt predispuse la a fi transformate în adevărate surse de bacterii și microbi.

Citește și: Cum se scot petele de cerneală de pe hainele copiilor. Trucuri nemaipomenite pe care trebuie să le știe toți părinții

De ce apar pete galbene pe pernă

Sursa principală a petelor galbene de pe pernă este reprezentată de transpirație. Indiferent de igiena pe care un om o are, pe timpul nopții este imposibil ca acesta să nu transpire cât de puțin. Sebumul de pe scalp sau de pe ten este absorbit în mare parte de suprafața pernei.

Chiar dacă fața de pernă este prima care are puterea de absorbție mai mare, aceasta nu ajunge să fie pătată la fel ca perna pentru că oamenii o spală mult mai des decât o fac în cazul pernelor.

Transpirația conține o substanță chimică numită uree care se poate descompune și se poate transforma chiar în amoniac pe parcursul timpului.

Citește și: Cum scapi rapid de petele inestetice de apă de pe robinet. Ingredientul banal care te ajută și pe care îl ai în bucătărie

Cum pot fi eliminate petele galbene de pe perne

Cea mai simplă metodă prin care pernele pot fi păstrate curate este prevenția. În acest sens, specialiștii recomandă ca pernele să fie splălate mult mai des și soluțiile folosite să fie unele speciale pentru materialul din care sunt alcătuite. Temperatura potrivită este esențială pentru distrugerea tuturor bacteriilor și a microbilor și, de cele mai multe ori, este scrisă o recomandare pe etichetă în funcție de materialul din compoziție.

Citește și: Cum scoți petele galbene de transpirație pe haine. Truc simplu, rapid și ieftin. Obiectul ce nu trebuie să-ți lipsească din casă

O variantă prin care petele de pe perne pot fi evitate, este ca acestea să fie uscate conform indicațiilor de pe etichetă. Uscarea pernelor într-un uscător electric este mai mult decât esențială, atât din punctul de vedere al sănătății, cât și al esteticului. Astfel, bacteriile din țesături pot fi eliminate prin temperaturi ridicate și nu se mai pot înmulți așa cum o fac în cazul uscării la soare.

O metodă eficientă în curățarea acestor pete este înălbitorul pe bază de oxigen. Acesta are în compoziție ingrediente active precum peroxidul de hidrogen și carbonatul de sodiu care poate dizolva foarte ușor transpirație de pe suprafețe indiferent de material. Înălbitorul pe bază de oxigen se activează în contact cu apa și este foarte blând cu țesăturile și cu organismul uman în același timp.

Citește și: Cum se curăță corect geamurile, fără urme sau pete. Trucul care te ajută să ai ferestre sau oglinzi impecabile

De evitat este însă înălbitorul pe bază de clor. Cea mai mare greșeală este aplicarea înălbitorului pe o pată galbenă de pe un astfel de produs. Motivul pentru care aceasta nu este deloc o soluție bună este pentru că petele provin din transpirație, iar transpirația are la bază proteine. Proteinele în contact cu înălbitorul, face ca produsul să se îngălbenească și mai mult pe parcursul timpului.

Citește și: Cum cureți mucegaiul de pe perdeaua de la duș. Cu ce poți înlocui produsele chimice din comerț

Toate aceste recomandări te pot ajuta să eviți probleme de sănătate pe care le pot produce bacteriile și microbii din perne. Printre cele mai dese probleme întâlnite sunt regăsite afecțiuni dermatologice grave (acnee, foliculită și alte infecții contagioase), dificultăți de respirație sau chiar alergii la acarieni.

A auzit un sunet straniu în cotețul cu găini și s-a repezit să vadă ce e. Creatura bizară, dispărută de secole, peste ca... Suma uriașă pe care o câștigă această femeie de pe urma pozelor cu axilele neepilate. Ea spune că mesajele urâte o fac s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x